Countryzangeres Eileen Rose en the Legendary Rich Gilbert treden woensdag 17 mei op bij Live Stage Marnix.
Countryzangeres Eileen Rose en the Legendary Rich Gilbert treden woensdag 17 mei op bij Live Stage Marnix. Sam Donato

Country-duo uit Nashville bij Live Stage Marnix: ‘Spelen tot ik erbij neerval’

13 mei 2023 om 14:56 Muziek

BENNEKOM De Amerikaanse singer-songwriter Eileen Rose heeft een opvallend stemgeluid, vol passie en zeggingskracht, net als haar idolen Loretta Lynn en Patsy Cline. Eileen Rose treedt tijdens haar Europese tournee op met Rich Gilbert (gitaar en pedal steel). Woensdag 17 mei staan ze op het podium van Live Stage Marnix in De Deel van Boerderij Hoekelum.

Eileen Rose groeide op in een voorstad van Boston in een Italiaans/Iers gezin met negen kinderen. Er werd thuis veel gezongen en naar muziek geluisterd. Op jonge leeftijd leerde ze gitaar spelen en schreef ze haar eerste songs. Ze richtte een bandje op en vertrok begin jaren negentig naar Londen, waar ze een aantal albums opnam die haar lovende recensies in de Britse pers opleverden. 

ROOTS

Als ze niet op tournee was of optrad met grootheden uit de Engelse muziekscene schreef en componeerde ze. In 2003 keerde Eileen Rose terug naar haar roots in Boston met een oeuvre waarin ontegenzeggelijk Europese invloeden te horen waren. In haar lange carrière trad ze zowel solo op als met diverse bands en ze bestrijkt met haar muziek het hele americana-spectrum. 

VOLLE ZALEN

Sinds 2008 woont ze in Nashville waar ze jonge artiesten begeleidt en daarnaast wekelijks volle zalen trekt met het spelen van klassiek country-repertoire. Eileen Rose is geroemd als de nieuwe Patti Smith, Lucinda Williams of Emmylou Harris. Zelf haalt ze daar haar schouders over op. ,,Ik ben gewoon mezelf. Ik heb mijn eigen label en kan zelf bepalen wat ik uitbreng en wanneer. Tot ik erbij neerval wil ik songs blijven schrijven en opnemen. En natuurlijk live mijn muziek spelen. Stiekem hoop ik dat er zelfs op mijn sterfdag nog een fijne show gepland staat!” 

Tijdens het optreden bij Live Stage Marnix zal Eileen Rose naast een selectie uit haar oudere werk ook songs spelen van haar nog te verschijnen nieuwe album. Ze wordt vergezeld door The Legendary Rich Gilbert, de topgitarist waarmee ze al jarenlang samenwerkt.

RESERVEREN

Eileen Rose en Rich Gilbert treden woensdag 17 mei op in De Deel van Boerderij Hoekelum, Edeseweg 122, Bennekom. Aanvang 20.15 uur, zaal open 19.30 uur, entree 15 euro. Kaartverkoop in de voorverkoop bij Boerderij Hoekelum of via reservering@livestagemarnix.com. Ook is het al mogelijk om te reserveren voor de concerten van Fog Holler (7 juni), Flats & Sharps (13 september) en Rob Lutes & Rob MacDonald op 29 november.

WINACTIE

Elke maand biedt Luisterpodium Live Stage Marnix een lezer van Ede Stad of Bennekoms Nieuwsblad de kans om vrijblijvend kennis te maken met dit muzikale initiatief. Heb je nooit eerder een concert bij Live Stage Marnix bijgewoond, laat dan uiterlijk 14 mei via win@livestagemarnix.com weten waarom jij graag in aanmerking wilt komen. De winnaar ontvangt een set van twee vrijkaarten.

Meer informatie via www.livestagemarnix.com

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie