Walt Wilkins en Bart de Win tijdens een eerder optreden bij Live Stage Marnix.
Walt Wilkins en Bart de Win tijdens een eerder optreden bij Live Stage Marnix. Betty van de Bunt

Walt Wilkins speelt bij Live Stage Marnix

2 november 2022 om 07:00 Muziek

BENNEKOM Publieksfavoriet Walt Wilkins keert donderdag 10 november terug op het podium van Live Stage Marnix, samen met zijn muzikale kompanen Bill Small en Bart de Win. Wilkins is in Texas een legende als singer-songwriter en producer, heeft zijn eigen meerdaagse festival Waltstock & Barrel en wordt wel vergeleken met grootheden als Guy Clark en Townes van Zandt.

door Marianne Koster

Walt Wilkins omschrijft zichzelf als songwriter, zanger, reiziger en troubadour. Meer dan honderd door hem geschreven songs zijn opgenomen door andere artiesten, waaronder country-legendes Kenny Rogers en Ricky Skaggs. Zelf bracht Wilkins inmiddels 15 albums uit, zowel solo als met band. Sinds hij in 2008 voor het eerst in ons land optrad beschouwt hij Nederland als zijn tweede thuisland. Hij probeert jaarlijks de oversteek te maken en is erg geïnteresseerd in de Nederlandse geschiedenis. 

,,Tijdens een eerder concert, toen nog in het Edese centrum, was Walt Wilkins tussen de soundcheck en de aanvang van het concert een tijdje weg”, herinnert Live Stage Marnix-voorzitter Iman Koster zich. ,,Later bleek dat hij naar de Oude Kerk was gelopen om even de stenen aan te raken. Zittend op een muurtje had hij het gebouw en de omgeving in zich op zitten nemen.” Die beschouwende kant van Walt Wilkins hoor je terug in zijn songs. Iedere gebeurtenis of ontmoeting kan inspiratie vormen voor een verhaal of  songtekst.

VRIENDEN  Bij het optreden in De Deel van Boerderij Hoekelum wordt Walt Wilkins begeleid door twee muzikale vrienden, waarmee hij al twaalf jaar samenwerkt op het podium en in de studio: gitarist Bill Small en toetsenist Bart de Win. Bill Small speelt al sinds zijn tienerjaren in bands en heeft zelf ook zijn sporen als liedjesschrijver verdiend. Nederlander Bart de Win (bekend van eigen band Tip Jar en Matthews Southern Comfort) gaat jaarlijks naar Austin om daar met Walt Wilkins en consorten op te treden. De drie spelen waar mogelijk mee op elkaars albums. 

Walt Wilkins & Friends treden donderdag 10 november op in De Deel van Boerderij Hoekelum, aan de Edeseweg 122 in Bennekom. Aanvang 20.15 uur, zaal open 19.30 uur, entree 15 euro. Kaartverkoop in de voorverkoop bij Boerderij Hoekelum, bij Velvet Music, Maandereind 40, Ede of via reservering@livestagemarnix.com  Meer informatie op www.livestagemarnix.com 

LEZERSACTIE Elke maand biedt Luisterpodium Live Stage Marnix een lezer van Ede Stad of Bennekoms Nieuwsblad de kans om vrijblijvend kennis te maken met dit muzikale initiatief. Heb je nooit eerder een concert bij Live Stage Marnix bijgewoond, laat dan uiterlijk 6 november via win@livestagemarnix.com weten waarom jij graag in aanmerking wilt komen. De winnaar ontvangt een set van twee vrijkaarten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie