De Canadese band The Hello Darlins speelt woensdag 19 oktober bij Live Stage Marnix op Boerderij Hoekelum.
De Canadese band The Hello Darlins speelt woensdag 19 oktober bij Live Stage Marnix op Boerderij Hoekelum. Claire Horton

Live Stage Marnix pakt uit met The Hello Darlins

13 oktober 2022 om 10:23 Muziek

BENNEKOM In eigen land staan ze bekend als supergroep. De Canadese band The Hello Darlins is volgende week zaterdag de afsluitende act op het Ramblin’ Roots-festival in TivoliVredenburg. Een paar dagen eerder, op woensdag 19 oktober, staan ze op het podium bij Live Stage Marnix in de Deel van Boerderij Hoekelum.

door Marianne Koster

The Hello Darlins zijn een collectief rond zangeres Candace Lacina en toetsenist Mike Little. Zij treden op in wisselende samenstellingen, variërend van duo tot negenkoppige formatie. In De Deel spelen ze met z’n vijven. De leden van de band zijn allemaal veelgevraagde studiomuzikanten die grossieren in muziekprijzen. Zij werkten als begeleiders van onder meer B.B. King, The Crashtest Dummies en Shania Twain. 

VEELZIJDIG COLLECTIEF ,,We vonden het leuk om een band te formeren met professionele topmuzikanten die vaak de mensen ‘achter de liedjes’ op de radio zijn”, aldus Candace Lacina in een interview. Een concept dat enorm aansloeg. Al snel na de oprichting speelden ze in uitverkochte zalen. De ervaring en individuele kwaliteiten van de muzikanten en alle gecombineerde muzikale achtergronden zorgen voor een veelzijdig collectief dat thuis is in country, folk, gospel en blues. 

Tijdens de lockdowns werd het debuutalbum van de band opgenomen, Go By Feel. ,,Onze muziek is old school in de zin dat we geen technische foefjes gebruiken bij de opnames. Wat je hoort op het album is wat je krijgt als we live optreden. We willen oprechte en authentieke muziek maken”, zegt Mike Little. ,,We spelen pure Americana, een mix van vele genres en invloeden.” 

De Companion Jubilee Tour is de naam van de huidige toernee. Hiermee vieren The Hello Darlins het gezelschap van vrienden, oud en nieuw, als tegenhanger van de eenzaamheid in de lockdowns. De naam is ook een  subtiele verwijzing naar de accordeon van Mike Little, een instrument dat eerder te horen was op Lonesome Jubilee, het iconische Americana album van John Mellencamp. The Hello Darlins staan garant voor energieke live shows vol muzikaal vuurwerk.

RESERVEREN The Hello Darlins treden woensdag 19 oktober op in De Deel van Boerderij Hoekelum, aan de Edeseweg 122 in Bennekom. Aanvang 20.15 uur, zaal open 19.30 uur, entree 15 euro. Kaartverkoop in de voorverkoop bij Boerderij Hoekelum, bij Velvet Music, Maandereind 40, Ede of via reservering@livestagemarnix.com Meer informatie staat op www.livestagemarnix.com 

WINACTIE Elke maand biedt Luisterpodium Live Stage Marnix een lezer van Ede Stad of Bennekoms Nieuwsblad de kans om vrijblijvend kennis te maken. Heb je nooit eerder een concert bij Live Stage Marnix bijgewoond, laat dan uiterlijk 16 oktober via win@livestagemarnix.com weten waarom jij graag in aanmerking wilt komen. De winnaar ontvangt twee vrijkaarten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie