Eric Devries en Song & Dance Band staan donderdag 29 september op het podium bij Live Stage Marnix.
Eric Devries en Song & Dance Band staan donderdag 29 september op het podium bij Live Stage Marnix. Monique Nuijten

Americana van eigen bodem bij Live Stage Marnix

Muziek

BENNEKOM Eric Devries is één van Nederlands meest vooraanstaande Americana singer-songwriters. Donderdag 29 september komt hij met zijn Song & Dance Band optreden bij Live Stage Marnix in De Deel van Boerderij Hoekelum.

door Marianne Koster

Eric Devries (57) werd geboren in Amsterdam en groeide op in Hoorn. Gedurende zijn lange muzikale loopbaan stond hij als 18-jarige in het voorprogramma van The Jam in Paradiso, was hij frontman van The Big Easy, tourde met het collectief Songwriters United en bracht albums uit met Hidden Agenda Deluxe en Matthews Southern Comfort, met Eric Devries als vocalist en songschrijver naast Iain Matthews. Devries heeft een herkenbare stijl met zijn heldere stem, excellente finger-picking techniek en door de vanzelfsprekende wijze waarop hij elementen uit country, blues en folk fuseert tot een nieuw geluid. In een tijd waarin de tribute bands als paddenstoelen uit de grond schieten houdt Devries vast aan het spelen van zijn eigen werk. ,,Van touren met het materiaal van anderen word ik niet gelukkig”, aldus Devries in een recent interview in het tijdschrift Heaven. ,,Ik ben niet voor niets singer-songwriter geworden, ik wil mijn eigen muziek maken.’’ In 2021 verscheen het vierde soloalbum van Eric Devries: Song & Dance Man. Dit album bevat een ballad waarin Devries refereert aan Van Morrison. Volgens muziekkrant OOR ‘overtreft de leerling de meester, het album van Devries is veel beter dan de meest recente plaat van Morrison.’ Ook radiomaker Jan Donkers laat zich lovend uit en vindt Eric Devries een song & dance man die zich kan meten met de grootsten in het Americana genre. Eric Devries, die als entertainer houdt van de wisselwerking met het publiek in kleine zalen, komt naar Bennekom met de mensen die hem bijstonden op zijn laatste album: multi-instrumentalist Janos Koolen, contrabassist Lucas Beukers en violist Joost van Es.

Op de website van Live Stage Marnix zijn muziekvideo’s te vinden van Devries en binnenkort te verwachten artiesten als The Hello Darlins, Walt Wilkins en Bobby Dove.

RESERVEREN Eric Devries en Song & Dance Band treden donderdag 29 september op in De Deel van Boerderij Hoekelum, Edeseweg 122, Bennekom. Aanvang 20.15 uur, zaal open 19.30 uur, entree 15 euro. Kaartverkoop in de voorverkoop bij Boerderij Hoekelum, bij Velvet Music, Maandereind 40, Ede of via reservering@livestagemarnix.com.

WINACTIE Elke maand biedt Luisterpodium Live Stage Marnix een lezer van Ede Stad of Bennekoms Nieuwsblad de kans om vrijblijvend kennis te maken met dit muzikale initiatief. Heb je nooit eerder een concert bij Live Stage Marnix bijgewoond, laat dan uiterlijk 25 september via win@livestagemarnix.com weten waarom jij graag in aanmerking wilt komen. De winnaar ontvangt een set van twee vrijkaarten.

Meer informatie op www.livestagemarnix.com 

advertentie
Afbeelding
Feest voor Americana fans bij Live Stage Marnix 31 jan, 07:15
Logo
Afbeelding
Gouden handjes Gertjan Meerkerk bezorgen DVO zege 29 jan, 09:05
Logo
Afbeelding
Vier op een rij voor Bennekom 28 jan, 21:13
Afbeelding
Jan van Eck plaatste 1468 'Bennekomse plaatjes' op Instagram: 'Bennekom is echt zo prachtig' 27 jan, 13:54
Afbeelding
Politie Ede zoekt zwarte sporttas en vraagt hulp inwoners Bennekom 26 jan, 18:07
Afbeelding
Galerie Bonaventura is terug in Bennekom: 'Het was nu of nooit' 26 jan, 13:46
Afbeelding
'Ooglidcorrectie spannend? Na afloop vindt eigenlijk iedereen dat het 100 procent is meegevallen' 25 jan, 16:55
advertentie