Laura Cortese & Friends spelen donderdag 9 februari bij Live Stage Marnix in Boerderij Hoekelum
Laura Cortese & Friends spelen donderdag 9 februari bij Live Stage Marnix in Boerderij Hoekelum PR

Feest voor Americana fans bij Live Stage Marnix

31 januari 2023 om 07:15 Muziek

BENNEKOM De Amerikaanse zangeres, violiste en songwriter Laura Cortese heeft in haar carrière op grote podia als het Newport Folk Festival en Carnegie Hall gestaan. Luisterpodium Live Stage Marnix is er dan ook trots op dat Laura Cortese & Friends naar Boerderij Hoekelum komen voor een avond vol folk, bluegrass en Americana.

door Marianne Koster

Laura Cortese werd geboren in San Francisco, waar ze al op jonge leeftijd de viool oppakte. Na haar opleiding aan het prestigieuze Berklee College of Music trad ze op met grootheden als Pete Seeger en Band of Horses. Sinds 2004 bracht ze negen albums uit, zowel solo als met diverse bands. Laura Cortese is als muzikant altijd op ontdekkingsreis. Vaak letterlijk, want als echte globetrotter woonde en musiceerde ze over de hele wereld. Ze zocht overal verbinding met andere muzikanten, verlegde zo haar muzikale horizon en zette onderweg diverse festivals op. Inmiddels heeft Laura Cortese zich gevestigd in Gent, waar ze als mede-oprichter van de maandelijkse Bright Light Sessions muzikanten en muziekliefhebbers bij elkaar brengt. In Bennekom wordt ze begeleid door twee van haar muzikale vrienden: Cleo Janse (harmonium) en Bart Vervaeck (gitaar). 

Het concert van Laura Cortese & Friends vindt donderdag 9 februari plaats in De Deel van Boerderij Hoekelum, Edeseweg 122, Bennekom. Aanvang 20.15 uur, zaal open 19.30 uur, entree 15 euro. 

Kaartverkoop in de voorverkoop bij Boerderij Hoekelum en, indien er nog kaarten beschikbaar zijn, voor aanvang bij de deur. Wie zeker wil zijn van een ticket wordt aangeraden tijdig te reserveren via reservering@livestagemarnix.com. 

Het is ook al mogelijk te reserveren voor de concerten van Bard Edrington V op 1 maart, Grayson Capps en Corky Hughes op 29 maart en Shovelin Stone op 20 april.

WINACTIE

Live Stage Marnix biedt een lezer van deze krant de kans om vrijblijvend kennis te maken. Heb je nooit eerder een concert bij Live Stage Marnix bijgewoond, laat dan uiterlijk 5 februari via win@livestagemarnix.com weten waarom jij graag wilt winnen.

Meer informatie op www.livestagemarnix.com 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie