Bobby Dove en Nathan Gray treden woensdag 30 november op bij Live Stage Marnix in De Deel van Boerderij Hoekelum.
Bobby Dove en Nathan Gray treden woensdag 30 november op bij Live Stage Marnix in De Deel van Boerderij Hoekelum. Jen Squires

Rijzende ster op podium bij Live Stage Marnix

25 november 2022 om 11:06 Muziek

BENNEKOM Bobby Dove maakt snel furore in de countrywereld. Ze schrijft niet alleen uitzonderlijk mooie songs, Dove beschikt ook nog eens over het juiste stemgeluid om deze te vertolken. Woensdag 30 november komt Dove naar Boerderij Hoekelum, samen met pedal steel gitarist Nathan Gray.

door Marianne Koster

Bobby Dove voert je mee naar de hoogtijdagen van de klassieke countrymuziek. Zelf was Dove, geboren in het Canadese Montreal, al als vijfjarige volledig in de ban van het genre. De liefde voor Hank Williams, Merle Haggard en Dolly Parton is terug te horen in de muziek van Dove. Als liedjesschrijver werd Dove geïnspireerd door de verhalende songs van George Jones, waarin een ingezette verhaallijn gaandeweg het liedje vaak een andere wending krijgt. Bobby Dove schuwt de tranentrekkers niet, maar een flinke dosis branie zorgt ervoor dat een concert nooit voorspelbaar wordt. 

Dit jaar verscheen Dove’s tweede album, Hopeless Romantic. Op dit album spelen een aantal groten uit de Canadese country scene mee, waaronder drie leden van de countryrockband Blue Rodeo. Ook bij andere muzikanten van naam en faam is de snel rijzende ster van Bobby Dove niet onopgemerkt gebleven. Dove deelde al het podium met artiesten als Mary Gauthier, The Sadies en Richard Thompson.

RESERVEREN Waar veel theaters en muziekpodia moeite lijken te hebben om na de lockdowns het publiek weer in de zalen te krijgen, is bij Live Stage Marnix duidelijk een andere trend zichtbaar. De zaal zit altijd vol, regelmatig zijn de concerten volledig uitverkocht. Reserveren wordt daarom aanbevolen. Dit kan via reservering@livestagemarnix.com of door kaarten in de voorverkoop te kopen bij Boerderij Hoekelum of bij Velvet Music, Maandereind 40, Ede. Entree 15 euro, aanvang 20.15 uur.

WINACTIE Live Stage Marnix biedt een lezer van Ede Stad of Bennekoms Nieuwsblad de kans om vrijblijvend kennis te maken. Heb je niet eerder een concert bijgewoond, laat dan uiterlijk 27 november via win@livestagemarnix.com weten waarom jij graag in aanmerking wilt komen. De winnaar ontvangt twee vrijkaarten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie