De Amerikaanse band Shovelin Stone speelt donderdag 20 april bij Live Stage Marnix op Boerderij Hoekelum.
De Amerikaanse band Shovelin Stone speelt donderdag 20 april bij Live Stage Marnix op Boerderij Hoekelum. PR

Shovelin Stone brengt bluegrass, roots en indie folk bij Live Stage Marnix

16 april 2023 om 10:31 Muziek

BENNEKOM Shovelin Stone, een vier man sterke band opgericht in Denver (Colorado), komt eindelijk voor een langverwachte tournee naar Europa. Live Stage Marnix heeft de band kunnen contracteren voor een optreden in De Deel van Boerderij Hoekelum op donderdag 20 april. 

Oprichters Makenzie Willox (zang, gitaar, harmonica) en Zak Thrall (zang, banjo, gitaar) vonden elkaar via de gedeelde liefde voor traditionele bluegrass. Na de uitbreiding van de band met Russick Smith (bas, cello, mandoline) en drummer Brett Throgmorton is het complete Americana genre vertegenwoordigd in het repertoire van Shovelin Stone. Roots, bluegrass en indie folk vormen de basis van de energieke sound van het viertal. 

TWEEDE ALBUM

Vorig jaar trokken ze zich terug in de Appalachen en werkten aan hun tweede album ‘Summer Honey’, geproduceerd door Grammy winnaar Chance McCoy van Americana band Old Crow Medicine Show. Met pakkende teksten zetten de mannen van Shovelin Stone je aan het denken over thema’s als liefde, verdriet en verlangen. Muzikaal zit het knap in elkaar en tijdens de enerverende live optredens weet het viertal het publiek van begin tot eind te boeien. Alles wijst erop dat Shovelin Stone binnenkort gaat doorbreken bij een groter publiek. Misschien is dit één van de laatste kansen om deze band op een sfeervol, intiem podium te zien spelen.

RESERVEREN

Shovelin Stone treedt donderdag 20 april op in De Deel van Boerderij Hoekelum, Edeseweg 122, Bennekom. Aanvang 20.15 uur, zaal open 19.30 uur, entree 15 euro. Kaartverkoop in de voorverkoop bij Boerderij Hoekelum of via reservering@livestagemarnix.com. Reserveren voor de komende concerten van Eileen Rose (17 mei), Fog Holler (7 juni), en Flats & Sharps (13 september) is ook al mogelijk.

WINACTIE

Elke maand biedt Live Stage Marnix een lezer van Ede Stad of Bennekoms Nieuwsblad de kans om kennis te maken. Ben je niet eerder bij een Live Stage Marnix concert geweest, laat dan voor 17 april via win@livestagemarnix.com weten waarom jij graag wilt komen.

Meer informatie via www.livestagemarnix.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie