Bard Edrington V & The Blackbirds spelen woensdag 1 maart in De Deel van Boerderij Hoekelum.
Bard Edrington V & The Blackbirds spelen woensdag 1 maart in De Deel van Boerderij Hoekelum. PR

Muzikale reis door het zuiden van Amerika in De Deel

24 februari 2023 om 07:10 Muziek

BENNEKOM De Amerikaanse gitarist en banjospeler Bard Edrington V (the fifth) en zijn band The Blackbirds komen woensdag 1 maart naar Boerderij Hoekelum voor een concert bij Live Stage Marnix.

Bard Edrington V werd geboren in Alabama en groeide op in Tennessee in het Amerikaanse zuiden, de bakermat van veel muziekstijlen. Country, blues, bluegrass, cajun, Bard Edrington V verwerkt alle traditionele genres in zijn verhalende songs. Zijn stijl als instrumentalist is sterk beïnvloed door Doc Watson en Mississippi John Hurt. In zijn teksten voert Bard Edrington V je mee op een roadtrip door de Appalachen, de uitgestrekte prairies van Kansas, de woestijn van New Mexico en de delta van de Mississippi. 

Bard Edrington V heeft acht albums op zijn naam staan en treedt zowel op met zijn eigen band The Blackbirds als met Boris McCutcheon in The Hoth Brothers. Het concert bij Live Stage Marnix vormt onderdeel van een Europese tournee ter gelegenheid van het uitbrengen van het nieuwste album ‘Burn you up’. Bard Edrington V (banjo, gitaar) wordt tijdens deze tournee begeleid door Bill Palmer (bas), Jim Palmer (drums) en Karina Wilson (viool).

MUZIEKLIEFHEBBERS

Hoewel veel podia moeite hebben om de zalen weer gevuld te krijgen, zijn de concerten bij Live Stage Marnix juist beter bezocht dan ooit. Naast de goede bands en uitstekende geluidstechniek prijzen de bezoekers ook de huiselijke sfeer met comfortabele zitplekken en goede horeca. De maandelijkse concerten zijn een ontmoetingsplek voor muziekliefhebbers uit de wijde regio geworden. 

Reserveren: Bard Edrington V & The Blackbirds, woensdag 1 maart, Boerderij Hoekelum, Edeseweg 122, Bennekom. Aanvang 20.15 uur, zaal open 19.30 uur, entree 15 euro. Kaartverkoop in de voorverkoop bij Boerderij Hoekelum of via reservering@livestagemarnix.com. 

WINACTIE Live Stage Marnix biedt een lezer van Ede Stad of Bennekoms Nieuwsblad de kans om vrijblijvend kennis te maken. Heb je nooit eerder een concert bij Live Stage Marnix bijgewoond, stuur dan uiterlijk 26 februari een bericht naar win@livestagemarnix.com. Meer info via livestagemarnix.com

Marianne Koster
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie