Afbeelding
Foto door destiawan nur agustra via Pexels

Dit is hoe jij gezond het nieuwe jaar in gaat

Partnercontent

Het einde van het jaar is weer in zicht en dat betekent: goede voornemens. Veel mensen denken nu na over hoe ze het volgend jaar anders aan willen pakken. Wil je hen een stapje voor zijn, verander dan nu alvast een aantal aspecten aan jouw leven die je anders zou willen zien. Wil je weten wat je kan doen om gezonder te zijn, lees dan dit artikel.

1. Slaap voldoende

 Een gezonde levensstijl begint met slapen. Dit klinkt misschien eenvoudig, maar het is makkelijker gezegd dan gedaan. Gemiddeld genomen heeft een volwassen persoon zo’n 8 uur slaap per nacht nodig. Toch komt lang niet iedereen daaraan. Het werk vraagt nog even aandacht, de kinderen hebben verzorging nodig of je wil die ene film nog even afkijken. Probeer toch echt 8 uur per nacht te slapen zodat je lichaam voldoende tijd heeft om uit te rusten. Zo begin je frisser en fitter aan de nieuwe dag.

2. Drink genoeg water

Ook een goede tip is om voldoende water te drinken. Ons lichaam bestaat voor een groot gedeelte uit water. Het is daarom belangrijk om regelmatig water te blijven drinken. Anders drogen we uit en dit kan grote gevolgen hebben voor onze gezondheid. Probeer over het algemeen 2 liter water per dag te drinken. Op warmere dagen of wanneer je gaat sporten in de Basic-Fit verhoog je dit aantal naar 2,5 of 3 liter. Of drink wanneer je dorst hebt. Zo weet je zeker dat je voldoende vocht binnenkrijgt. 

3. Beweeg regelmatig

 Wil je gezond zijn, dan is het belangrijk om regelmatig te bewegen. Dit kan je doen door middel van een bezoekje aan de sportschool Nijmegen. Ook kan je ervoor kiezen om een rondje te gaan hardlopen of om thuis een sportles te volgen. Tegenwoordig zijn er allerlei filmpjes te vinden die je precies uitleggen wat je moet doen. Je hoeft dan niet eens je huis te verlaten om in beweging te blijven. Zit sporten er voor jou niet in, loop dan regelmatig een rondje door de buurt of ga wandelen in het bos. Dit zijn ook goede vormen van beweging om gezond te blijven.

4. Breng tijd door met familie en vrienden

Tijd doorbrengen met familie en vrienden kan ontzettend leuk zijn, maar het is ook nog eens heel gezond. Wanneer we dingen doen die ons blij maken, maakt ons brein stofjes aan waardoor we ons gelukkiger gaan voelen. Ben je gelukkig, dan maak je vaak gezondere keuzes. Je bent minder gestrest, rust beter uit en hebt meer energie om te gaan sporten. Bovendien zorgt tijd met onze geliefden ook voor een betere mentale gezondheid. En deze is minstens even zo belangrijk als de gezondheid van ons lichaam! 

5. Eet gebalanceerd

Tot slot is het belangrijk om gebalanceerd te eten. Af en toe een chocolaatje of koekje mag heus wel, zolang je ook de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Eet daarom elke dag voldoende groente, fruit en andere gezonde producten. Dan kan je daarna extra veel genieten van een zakje chips.

advertentie
Afbeelding
Feest voor Americana fans bij Live Stage Marnix 31 jan, 07:15
Logo
Afbeelding
Gouden handjes Gertjan Meerkerk bezorgen DVO zege 29 jan, 09:05
Logo
Afbeelding
Vier op een rij voor Bennekom 28 jan, 21:13
Afbeelding
Jan van Eck plaatste 1468 'Bennekomse plaatjes' op Instagram: 'Bennekom is echt zo prachtig' 27 jan, 13:54
Afbeelding
Politie Ede zoekt zwarte sporttas en vraagt hulp inwoners Bennekom 26 jan, 18:07
Afbeelding
Galerie Bonaventura is terug in Bennekom: 'Het was nu of nooit' 26 jan, 13:46
Afbeelding
'Ooglidcorrectie spannend? Na afloop vindt eigenlijk iedereen dat het 100 procent is meegevallen' 25 jan, 16:55
advertentie