Afbeelding
Foto: Pexels

Een gezonde werkhouding voor thuiswerken

28 maart 2022 om 07:31 Partnercontent

Als je thuis werkt, wil je natuurlijk er wel voor zorgen dat je lichamelijk er niet op achteruit gaat. Van activiteiten tot de werkplek zelf, dit heeft allemaal effect op jouw lichamelijke welzijn. In deze blog gaan we in op hoe je fit kunt blijven tijdens het thuiswerken. En hoe je jouw werkplek zo gezond mogelijk kunt inrichten. 

De werkplek inrichten

Bij het inrichten van de werkplek kijken we voornamelijk naar de meubels die gebruikt worden tijdens het werk. Denk hierbij aan de bureaustoel of aan het bureau zelf. Het is namelijk van groot belang dat je een kwalitatieve bureaustoel hebt, helemaal wanneer je lange dagen achter het bureau maakt. Een goede bureaustoel kan op de langere termijn rugklachten voorkomen, welke je wel zult krijgen bij een slechte bureaustoel. Om een goede buro stoel uit te zoeken kun je een kijkje nemen bij albeka

Voor een bureau geldt hetzelfde, wanneer je lange dagen achter een bureau zit wil je wel een comfortabel bureau hebben. Als je niet lekker achter je bureau zit kan dit op ten duur voor een oncomfortabele werkhouding zorgen. Daarnaast kan het ook voor irritaties zorgen en dat gaat weer ten koste van de productiviteit. Daarnaast is het voor je mentale gezondheid ook belangrijk om thuis zo comfortabel mogelijk te kunnen werken. 

Fit tijdens thuiswerken     

Wanneer je veel thuis werkt hoef je niet meer naar het werk te reizen, dit klinkt niet heel erg maar zorgt er wel voor dat je minder in beweging bent. Daarom is het belangrijk dat je toch aan je beweging komt. Zo kun je de tijd die je anders onderweg was naar kantoor, nu een stukje gaan wandelen of misschien zelfs gaan sporten. Ook kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld in de pauze een blokje om te gaan. Naast dat je tijdens het werk in beweging bent, breek je zo ook je werkdag door er even tussenuit te stappen. Op deze manier kun je even je hoofd legen en weer fris aan het werk. 

Een andere manier om jezelf te dwingen om te bewegen, is om bijvoorbeeld vaak drinken te gaan halen. Je moet er dan niet voor zorgen dat je genoeg drinken op het bureau hebt staan, maar jezelf juist dwingen om drinken te gaan halen in de keuken. Het lijkt maar een klein stukje, maar als je dit meerdere keren per dag doet stapelt het wel lekker op. Zo blijf je toch een beetje in beweging. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie