Marijke van Doorn-van de Zandschulp heeft haar 'Voedselbank-coördinatie-estafettestokje' overgedragen aan Rene Kleinveld.
Marijke van Doorn-van de Zandschulp heeft haar 'Voedselbank-coördinatie-estafettestokje' overgedragen aan Rene Kleinveld. Dick Martens

Het stokje is in goede handen

2 november 2022 om 08:44 Overig

BENNEKOM ‘De Voedselbank’ is dezer dagen een onderwerp, dat veel nieuwsrubrieken haalt. De actualiteit leert, dat onder andere door de energiecrisis en de alsmaar verder stijgende prijzen, steeds meer mensen noodgedwongen een beroep doen op de Voedselbank. Dat merkt men ook bij de Voedselbank Ede, die mensen in hun verzorgingsgebied, de hele gemeente Ede, dus ook inwoners van Bennekom, Otterlo, Harskamp, Lunteren, Ederveen en Wekerom helpt die onder het bestaansminimum leven. De coördinatie en daarmee ook het fenomeen estafettestokje in Bennekom werd jarenlang verzorgd door Marijke van Doorn-van de Zandschulp. Zij gaat nu ‘het coördinatie-stokje’ overdragen aan Rene Kleinveld.

Marijke: ‘Ik heb de coördinatie altijd met veel plezier gedaan’ 

Dick Martens

,,Het initiatief van het estafettestokje werd in 2011 genomen door Yolanda van Bindsbergen”, blikt Marijke terug op de opstart van een bijzonder initiatief. ,,Zij zorgde ervoor, dat er iedere maand een Bennekomse ondernemer, organisatie, sportclub of school het estafettestokje overnam en op die manier dan als inzamelpunt fungeerde voor de gedoneerde producten. Die rol heb ik destijds van haar overgenomen en nu draag ik op mijn beurt, na het acht jaar te hebben gedaan, ‘mijn’ stokje weer over aan Rene. Ik heb het altijd met plezier gedaan, zeker omdat het zo’n goed doel betreft en waarvoor je ook in je eigen omgeving wat voor anderen kunt betekenen. Door het stokje nu over te kunnen dragen heb ik ook weer wat meer tijd om mij te richten op het ‘Zambia-project’ van World Servants Bennekom. Dat kost ook de nodige tijd en energie. Maar ik heb de coördinatie voor de Voedselbank met heel veel plezier gedaan hoor en bovendien weet ik, dat het stokje bij Rene in goede handen is.”

Dat compliment doet Rene al tevreden glimlachen. ,,Goed om te horen, maar dan moet ik het natuurlijk wel gaan waarmaken. Maar ik ben inmiddels al even in mijn rol gekropen, heb alle Bennekomse scholen bezocht en die heb ik al zover gekregen, dat ze mee gaan doen. Binnenkort ga ik ook langs de scholen in Lunteren, die wil ik ook enthousiast maken om met ons mee te doen. En dat is allemaal naast het estafettestokje, de estafette-inzamelactie door een groot aantal Bennekomse ondernemers. Dat gaat ook gewoon door. En dat is mooi, zeker omdat ons werk nu super-actueel is geworden. Het aantal mensen dat gebruik maakt van onze Voedselbank bijna is verdubbeld.” Om de leerlingen van de diverse scholen ook eens kennis te laten maken met de Voedselbank maakte Rene ook al afspraken met de diverse leerlingenraden. ,,Voor corona nodigden we ook al klassen uit”, licht Marijke toe. ,,Maar nu doen we dat in een wat kleinere setting. De leerlingen die nu komen, gaan dat dan in hun klassen weer doorvertellen. Zo maak je hen toch ook wat bewuster van het werk dat wij doen.” De Voedselbank is gebaat bij onder andere koffie, wasmiddelen en conserven. Voor info: www.voedselbankede.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie