Kim Weckx werkt samen met de Beautybank.
Kim Weckx werkt samen met de Beautybank. Dick Martens

Beautybank in Bennekom: ‘Je mooi voelen is best belangrijk’

20 oktober 2022 om 09:00 Maatschappelijk

BENNEKOM Een steuntje in de rug, ieder mens heeft dat wel eens nodig. Zeker in deze tijd. Maar deze lastige tijden brengen ook weer nieuwe initiatieven aan de oppervlakte. Kleding- en voedselbanken zijn al gemeengoed geworden, de Beautybank is dat wat minder. Niet bij Kim Weckx, eigenaresse van Huidverzorging Bennekom @Kim die al sinds haar vestiging in Bennekom, inmiddels bijna vijf jaar geleden, als beautyprofessional samenwerkt met de Beautybank. In haar praktijk legt ze uit waarom ze dat doet en hoe belangrijk het voor mensen, zoals bijvoorbeeld Vevina van Boeyen (30) uit Ede is om dat ruggesteuntje te krijgen.

door Dick Martens

Bij financiële zorgen, wordt er vaak het eerst bespaard op de persoonlijke verzorging. De knipbeurt bij de kapper wordt uitgesteld, maar ook een bezoek aan de schoonheidssalon wordt uit de agenda geschrapt. ,,Voor die mensen werd de Beautybank in het leven geroepen.” 

Aan de Beautybank doen onder andere kappers, visagisten, schoonheidsspecialisten, stylistes, nagelstylistes en pedicures mee. Waaronder dus ook Bennekomse Kim die, na een aantal andere professies te hebben gehad, via een vriendin op het spoor werd gezet om haar eigen schoonheidssalon te gaan beginnen. Ze sliep er nog even een nachtje over en hakte de knoop door. 

EIGEN REGIE ,,En daar heb ik tot op de dag van vandaag geen spijt van. Ik kan nu mijn eigen regie voeren. Niet voor niets staat onder mijn logo: ‘Ontspannend, verzorgend, no nonsense’. En dat credo geldt nog steeds. Ik wil, dat mijn klanten vooral komen voor de ontspanning en uiteraard ook voor de verzorging van de huid. Met ‘no nonsense’ bedoel ik, dat ik geen ‘hippe’ praktijk met allerlei apparatuur en toestanden wilde maar ‘gewoon’ met goede producten en een vriendelijke lach. En ik durf wel te zeggen, dat ik daarin ben geslaagd.”

In dat kader past ook haar betrokkenheid met de Beautybank. ,,Toen ik ervan hoorde heb ik mij direct aangemeld. Op die manier kwam Vevina bij mij terecht.” 

ZIEK ,,Ik werkte bij het RIBW en organiseerde voor hen een ‘Low Budget Beurs’ in Ede”, legt ze uit. ,,Daar raakte ik in gesprek met iemand van de Beautybank, die aangaf, dat ik zelf ook voor een behandeling in aanmerking kwam. Mijn werk stopte en ik kreeg ook nog eens te maken met fors fysiek ongemak. Ik kreeg lymfeklierkanker, gelukkig ben ik nu wonder boven wonder redelijk hersteld, ben ‘schoon verklaard’ zoals dat wordt genoemd, maar moet nog wel onder controle blijven.” 

MOOI VOELEN Vevina werd met Kim in contact gebracht. Ze kreeg een behandeling, helemaal afgestemd op haar huidtype. ,,Ze krijgt, naast tips, ook nog een goodiebag van de Beautybank mee, die ik dan nog aanvul met mijn eigen producten. Ik vind het geweldig, dat ik op die manier mijn steentje kan bijdragen.” Vivian zelf is er ook superblij mee. ,,Vaak het laatste waar je aan denkt, maar wel het eerste waar je op bezuinigt, je uiterlijke verzorging. Je mooi voelen is best belangrijk. En Kim geeft mij dat gevoel.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie