Anton Rozeboom coördineert de ontwikkelingen rondom het gebied Bennekom-West. Op 28 september is er een 'meedenkavond'.
Anton Rozeboom coördineert de ontwikkelingen rondom het gebied Bennekom-West. Op 28 september is er een 'meedenkavond'. Dick Martens

Van startnotitie tot inloopavond

Overig

‘Bennekom-West is een kansrijk gebied voor Bennekommers’

BENNEKOM In 2020 startten een drietal initiatiefnemers met het vaststellen van de kaders en het opstellen van de startnotitie voor de percelen tussen de Achterstraat en de Dreeslaan. Zij vonden het een kansrijk gebied dat op een positieve manier kan bijdragen aan de leefbaarheid in Bennekom. ‘Hier kan veel mogelijk worden gemaakt voor de Bennekommers’, vonden zij. In de voorbereiding werd er onder andere een woonbehoefte onderzoek uitgevoerd en was er regelmatig afstemming met de gemeente Ede. Ook werd er in die fase gesproken met direct aanwonenden en betrokken organisaties, zoals de Dorpsraad, de Historische Vereniging Oud-Bennekom en het Kinderdorp bestuur. Om een en ander te coördineren en te begeleiden werd Anton Rozeboom, als makelaar, in de arm genomen. In de aanloop naar de ‘meedenkavond’ op 28 september geeft hij nadere tekst en uitleg over de plannen en de wensen.

Dick Martens

,,Er was eerst een zogenaamde structuurvisie, waarin door de gemeente aangegeven, dat dat gebied de uitbreidingswijk van Bennekom zou moeten worden. Naar aanleiding van die visie is er een startnotitie uitgewerkt, die door de raad is goedgekeurd. Duidelijk is gemaakt dat ‘de Bennekommers’ mee moeten gaan denken. Ook wordt er gesproken over een zogenaamde Kennis-as, moet die er komen? Of moeten er alleen maar woningen komen? Maar ook meedenken en een mening vormen over vragen als: ‘Hoe zien jullie dat gebied’, ‘Wat wil je graag’, Wat wil je veranderd hebben’.” Om al die vragen beantwoord te krijgen is er op 28 september bij Boerderij Hoekelum aan de Edeseweg 122 te Bennekom een meedenkavond (aanvang: 19.00 uur). 

Op de avond zullen er een aantal denkrichtingen en ideeën voor de gebiedsontwikkeling van Bennekom-West, grove schetsen, getoond worden. Onderdeel van de ontwikkelingen zijn nieuwe woningen en lichte bedrijvigheid. ,,Nu al gaan er stemmen op over wat er bijvoorbeeld gebeurt met de Nergenase Bosweg, een historische laan, daar wordt en is zeker goed naar gekeken, evenals naar het Kinderdorp-terrein, dat natuurlijk gewoon daar blijft. Daarom willen wij graag het gesprek aangaan met belangstellenden over de wensen en zeker ook over hun verwachtingen. Ideeën daarover horen wij graag. Doel van de avond is om informatie te verzamelen over wat de inwoners van Bennekom belangrijk vinden in de ontwikkeling van Bennekom-West. Waar mogelijk worden die ideeën verwerkt in de uitwerking van de plannen. De gemeente Ede en wethouder Peter de Pater zijn daarbij ook aanwezig. 

Om een goed beeld te krijgen van het aantal aanwezigen, stellen wij het wel op prijs als belangstellenden zich vooraf aanmelden via: www.woneninbennekom.nl. Zijn er inwoners die wel willen meepraten en meedenken maar niet aanwezig kunnen zijn, dan kunnen zij een mail sturen naar: info@woneninbennekom.nl.”

advertentie
Afbeelding
Feest voor Americana fans bij Live Stage Marnix 31 jan, 07:15
Logo
Afbeelding
Gouden handjes Gertjan Meerkerk bezorgen DVO zege 29 jan, 09:05
Logo
Afbeelding
Vier op een rij voor Bennekom 28 jan, 21:13
Afbeelding
Jan van Eck plaatste 1468 'Bennekomse plaatjes' op Instagram: 'Bennekom is echt zo prachtig' 27 jan, 13:54
Afbeelding
Politie Ede zoekt zwarte sporttas en vraagt hulp inwoners Bennekom 26 jan, 18:07
Afbeelding
Galerie Bonaventura is terug in Bennekom: 'Het was nu of nooit' 26 jan, 13:46
Afbeelding
'Ooglidcorrectie spannend? Na afloop vindt eigenlijk iedereen dat het 100 procent is meegevallen' 25 jan, 16:55
advertentie