Sjoukje (links) en Linda van den Hul zijn al meer dan 9 jaar actief in 'hun' Dance Studio Bennekom.
Sjoukje (links) en Linda van den Hul zijn al meer dan 9 jaar actief in 'hun' Dance Studio Bennekom. Dick Martens

Mooi jaar Dance Studio Bennekom

Overig

BENNEKOM Begonnen in de Julianaschool, lesgeven in vijf verschillende gymnastiekzalen, om uiteindelijk neer te strijken in het gebouw waar voorheen de Bennekomse Kookstudio gehuisvest was. Dat is in vogelvlucht de geschiedenis van Dance Studio Bennekom. Met de complimenten aan de zussen Linda en Sjoukje van den Hul, de drijvende krachten achter het succes van ‘hun’ dansschool, die inmiddels nationale bekendheid geniet.

Dick Martens

,,Hier voelen we ons prima thuis”, aldus de zussen in koor. ,,Een eigen ‘thuis’ in een veilige omgeving, waar onze dansers ook gewoon op de fiets naartoe kunnen komen. Maar natuurlijk hebben we ook nog wel wensen en dromen. Een volgende stap, een groter pand, maar we realiseren ons ook, dat dat in Bennekom erg moeilijk is. Toch hebben we al wel wat lijntjes uitgeworpen, dus wie weet. Het zou ons leuk lijken om met meerdere sporten bij elkaar te zitten, waar een kantine voor de dansers is en ze ook andere sporters kunnen ontmoeten.” 

Bij Sjoukje (36) en Linda (34) zat het dansen al vroeg in het bloed. ,,We dansten altijd al en als hobby zijn we, naast ons werk en studie, ook al snel gaan lesgeven. Op een gegeven moment kregen wij de kans om zelf een dansschool op te gaan starten. Dat was natuurlijk een droom die uitkwam, zeker ook omdat we niet echt uit een ondernemersfamilie komen. Wel hadden we daar onze gedachten over, we wilden het grootser, wilden shows, danskampen organiseren, ‘gewoon’ de vrijheid hebben om dingen voor de dansers te kunnen betekenen. Ook wat professioneler.

Eigenlijk zijn we destijds maar ‘gewoon’ gestart, zonder businessplan en gedurende de jaren kwamen we erachter wat er allemaal bij komt kijken. Meer dan alleen lesgeven. Maar we durven wel te zeggen, dat het, met dank ook aan ons hele team, dat inmiddels uit achttien docenten bestaat, aardig is gelukt. We bieden een groot scala aan dansstijlen en lessen aan: van Hip hop tot showdance en van peuterdans tot ballet. Echt voor ieder wat wils.” 

En niet zonder succes, wat al bij binnenkomst in de Dancestudio meer dan duidelijk wordt. Overal waar trofeeën kunnen staan, staan ze ook. De een nog groter en glimmender dan de ander. ,,Ja, het was een geweldig mooi jaar voor onze dansers. We pakten veel prijzen, ook op het allerhoogste niveau. Maar daar gaat het natuurlijk niet alleen om, er zijn ook kinderen die gewoon lekker willen dansen en die krijgen hier zeker ook volop de ruimte. Dat vinden wij zeker zo belangrijk. Daarom geven we ook twee keer per jaar een show voor iedereen, al onze groepen doen daaraan mee. Het is een mooie balans die we dan ook hebben. Het gaat om het gevoel dat je hier hebt, dat is de kern. Als je ziet hoe bijvoorbeeld kinderen hier binnenkomen, soms wat schuchter en hoe ze dan reageren als de muziek aan gaat. Zo mooi! Een stimulans om door te blijven ontwikkelen en die hechtheid die we hier hebben vasthouden. Dat gebeurt als je met passie en vanuit je hart werkt. Dat is ook onze drijfveer.”

advertentie
advertentie