Niek van Ginkel
Niek van Ginkel Theo Beumer

Aad van den Berg is doodziek van gelijkspel

19 februari 2022 om 17:47 Voetbal

BENNEKOM Bennekom leek op weg naar een eenvoudige zege bij KHC Kampen. Maar in de slotfase werd een 0-2 voorsprong alsnog uit handen gegeven: 2-2. ,,Daar ben ik doorziek van’’, liet Aad van en Berg weten.

,,Wij waren volledig de baas’’, keek de trainer van Bennekom terug. Niek van Ginkel, Mike Jansen en Giovanni Scharrenburg verzuimden dat voor de rust in doelpunten uit te drukken. Doelman Christian de Haan liet nog een keer zien dat Bennekom tot deze competitiedag niet voor niets de minst gepasseerde defensie heeft.

In de tweede helft scoorde Niek van Ginkel de 0-1 en 0-2. En leek Bennekom bij de nummer tien met drie punten in de tas te vertrekken. Vier minuten voor de reguliere eindtijd, betekende een van richting veranderd schot van Boaz Smits de 1-2. En zeven minuten in extra tijd, maakte Jarron de Lange uit en scrimmage de 2-2.

,,Bizar’’, merkte Van den Berg op, die zag dat zijn ploeg nog een grote kans kreeg op de 2-3. ,,De ingevallen Niels Koenderink en Andreas Dusink liepen met z’n tweeën alleen op de keeper af. Maar de bal ging er niet in. Drama’’, sloot Aad van den Berg af.

De achterstand op koploper DZC is nu opgelopen naar vijf punten. Zaterdag is er de derby tegen DTS Ede. Op de Eikelhof wordt om 18.00 uur begonnen.