Nick Stienstra
Nick Stienstra Theo Beumer

Bennekom weet weer wat winnen is

19 maart 2022 om 19:36 Voetbal

BENNEKOM De laatste overwinning van Bennekom dateerde van 20 november. Toen werd De Merino’s met 0-1 verslagen. Zaterdag op eigen veld was er eindelijk weer eens een overwinning. Dezelfde ploeg uit Veenendaal werd met 3-1 verslagen.

,,Het lijkt er op dat De Merino’s voor ons een goed medicijn is’’, lachte Bennekom trainer Aad van den Berg. ,,Ik ben heel blij met de die punten. Eerlijk gezegd hadden wij daar zeker niet ons beste voetbal voor nodig.’’

,,Daarbij hadden wij het geluk dat wij al snel door een eigen doelpunt (Pim Gardien) op voorsprong kamen. Na vier wedstrijden was het wel fijn voor te komen. Helaas was het door geklungel aan onze kant weer snel gelijk.’’ Viggo Koeleman, die volgend jaar bij Bennekom gaat spelen, stelde Aron de Koning in staat de 1-1 aan te tekenen.

,,Daarna waren wij het even kwijt. Gelukkig scoorde Jeffrey Rutgers de 2-1. Dat had Nick Stienstra net na rust uit een open kans ook moeten doen, maar de bal ging over. In plaats van dat het dan 4 of 5-1 gaat worden, heb je dan het gevoel van: het zal toch niet gebeuren dat het gelijk wordt. Dat duurde tot dat Fabian Beukhof de 3-1 maakte.’’

,,Een zakelijk overwinning. Dan weet je voldoende’’, concludeerde Aad van den Berg, die nu met Bennekom een zesde plaats inneemt. Het heeft zes punten meer dan DOS’37, de tegenstander van komende week. ,,Zij hebben als enige ploeg in deze klasse nog een grasveld. Daarop kunnen rare dingen gebeuren’’, besluit Aad van den Berg.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie