Het team van Kalós Gym in Ede.
Het team van Kalós Gym in Ede. Eigen foto

Kalós Gym in Ede wint Dutch Fitness Awards: ‘We zijn de calisthenics-specialisten’

27 maart 2024 om 13:45 Zakelijk

EDE ‘Als je hier naar binnen gaat accepteer je dat je boven jezelf uitstijgt.’ Die boodschap, of is het de uitdaging, krijg je met de deurknop nog in je hand, alvast mee voor je bij Kalós Gym in Ede naar binnen stapt. Een motiverende tekst die nog eens wordt versterkt bij de eerste aanblikken van het interieur van de fraaie ‘gym’. Als je vervolgens de gelegenheid hebt om ook nog met mede-eigenaar Robbin Vis (31) te kunnen spreken over wat er allemaal mogelijk is bij Kalós Gym, dan wil je eigenlijk maar één ding: sportkleding aan en lekker gaan trainen.

door Dick Martens

Terwijl een enthousiaste groep basisscholieren zich uitleeft op de diverse toestellen schuift Robbin aan om ‘het Kalós-verhaal’ te vertellen. ,,We zijn nu twee en een haf jaar operationeel. Het idee om deze sportschool te beginnen is ontstaan uit een passie voor sporten met het eigen lichaamsgewicht, dat is calisthenics, die ik deelde met Marco van Voorst (29) en Casper (26) en Robin Grevers (29). Wij zijn elk voor een kwart eigenaar van Kalós Gym.” 

VAN SPEELTUIN NAAR EIGEN SPORTSCHOOL

,,We doen hier alles zelf, van de schoonmaak tot het geven van trainingen. Gestart zijn we in het speeltuintje in de Rietkampen. Daarna hebben we met hulp van de gemeente Ede een buitenpark neergezet bij de CHE en zijn daar lessen gaan geven. Maar de animo daarvoor werd steeds groter en van daaruit kwam de gedachte, of eigenlijk de wens, om een eigen sportschool te gaan beginnen. En toen dit pand (aan de Vening Meineszstraat 3E in Ede) vrijkwam hebben we de stoute schoenen aangetrokken en zijn we voor onszelf begonnen. Het was zeker in de beginfase hard werken, maar het was de moeite waard, het gaat momenteel prima. Ons concept slaat aan. We gebruiken ‘het beste van twee werelden’.” 

THE DUTCH FITNESS AWARD

Er is een grote ruimte voor trainen met het eigen lichaamsgewicht. ,,Daarnaast is er ook een krachthonk met weights, zijn er cardiotoestellen en hebben we een ijsbad.” ‘De roem’ snelde Kalós Gym vooruit. ,,Onlangs wonnen we The Dutch Fitness Award.” 

Jong en oud hebben inmiddels de weg naar Kalós Gym gevonden. ,,We hebben lessen voor alle doelgroepen. Van kinderlessen tot speciale 40+ lessen, maar ook vrije fitness waar mensen van alle leeftijden zich uitleven. Voor iedere doelgroep willen we een manier van bewegen toegankelijk maken.” Daarnaast is Robbin personal trainer. In de categorie ‘Personal Trainers’ won hij onlangs de Gold Award met zijn Robbin Vis Training. 

Meer informatie op www.kalosgym.nl 

Dit artikel wordt u aangeboden door Kalós Gym. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Bennekoms Nieuwsblad/Ede Stad.nl? Neem dan contact op met Frans de Kleuver (06-55780474, f.d.kleuver@bdu.nl) of Dick van Laar (06-55706843, d.v.laar@bdu.nl).

Dick Martens
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie