Bij Puro Gelato & Caffè worden momenteel de pijlen gericht op de ambachtelijk gespoten chocoladeletters en de ijstaarten.
Bij Puro Gelato & Caffè worden momenteel de pijlen gericht op de ambachtelijk gespoten chocoladeletters en de ijstaarten. Rik Jansen

Chocoladeletters en ijstaarten bij PURO in Ede: ‘Het zijn ambachtelijk gespoten letters’

15 november 2023 om 16:33 Zakelijk

EDE ‘Iedereen verdient een moment om puur te genieten’. Als je dat als onderneming als motto voert, dan heb je je klanten bij wijze van spreken al nieuwgierig op de stoep staan. Het zal daarom niet voor niets zijn geweest, dat Puro Gelato & Caffè het pure genieten hoog in het vaandel heeft staan. Vanaf het voorjaar tot en met de maand september is dat van het heerlijke ambachtelijke ijs. Maar na 1 oktober is het bij Puro nog twee periodes ‘puur genieten’, maar dan van de chocoladeletters en de ijstaarten. Eigenaar Rik Jansen geeft daarover tekst en uitleg, dat doet hij in in stijl van ‘zijn’ Puro Gelato & Caffè, ‘met passie’.

door Dick Martens

,,Naast ons ruime assortiment van ambachtelijk ijs, hebben wij ook excellente Italiaanse koffie, verrukkelijk gebak en chocolade en alles huisgemaakt”, grijpt Rik, die samen met zijn vader ruim zes jaar geleden Puro startte en inmiddels de zaak zelf, samen met twee personeelsleden ‘runt’, even terug naar ‘de zomerse’ lekkernijen. 

,,We hebben een prima zomerperiode gedraaid. En nu, vanaf 1 oktober, de dag dat de zaak is gesloten, richten we ons op de chocoladeletters met Sinterklaas en de ijstaarten die we rond de kerstdagen verkopen. We zijn in 2020 begonnen met onze ambachtelijk gespoten chocoladeletters en ik mag wel zeggen, dat dat al direct een succes bleek te zijn.” 

Het gaan maken van chocoladeletters vond haar oorsprong in de uitbreiding van de zaak, toen er ook een patisserie-gedeelte bijkwam. ,,Toen hebben we ook een patissier, Hans Spitsbaard, aangenomen. Hij was in 2017 de winnaar van ‘Heel Holland Bakt’, hij maakt de letters samen met Bram Heij. De chocoladeletters, die inmiddels volle bak gemaakt worden, zijn binnenkort beschikbaar via onze webwinkel, die rond de kerstdagen ook weer open is voor de ijstaarten.” 

Voor het afhalen van de letters is Puro geopend op 1,2,3,4 en 5 december van 10.00 tot 17.30 uur. ,,Dat zijn leuke en levendige dagen. De chocoladeletters zijn ook unieke Sinterklaaspresentjes voor bedrijven. Zij kunnen daarvoor een prijsopgave opvragen via ons mailadres: info@purogelato.nl De bestellingen worden dan bij de bedrijven bezorgd.” 

Bij Puro Gelato & Caffè worden de letters in de smaken melk, puur en wit gemaakt. Daarvoor hebben de patissiers de beste chocolades uitgezocht. Ze worden met de hand gespoten, ze zien er fraai uit en ze zijn echt heerlijk.”

Voor info: www.purogelato.nl 

Dit artikel wordt u aangeboden door Puro Gelato & Caffè. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Bennekoms Nieuwsbald/Ede Stad.nl? Neem dan contact op met Frans de Kleuver (06-55780474, f.d.kleuver@bdu.nl) of Dick van Laar (06-55706843, d.v.laar@bdu.nl).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie