Spanning op de gezichten van de spelers tijdens het 'stralende' Bennekoms Schoolvoetbaltoernooi.
Spanning op de gezichten van de spelers tijdens het 'stralende' Bennekoms Schoolvoetbaltoernooi. Dick Martens

‘Stralend’ Bennekoms schoolvoetbal

17 mei 2022 om 23:01 Overig

Een mooie voetbalmiddag met 200 kinderen

BENNEKOM Zon, enthousiaste voetballers en voetbalsters, veel aanmoedigingen door meelevende vaders, moeders, opa’s en oma’s en een geoliede organisatie. Al deze ingrediënten kwamen woensdagmiddag samen op Sportpark de Eikelhof, waar het Bennekoms Schoolvoetbaltoernooi, na een ‘corona-onderbreking’ van twee jaar, werd georganiseerd. ‘De quote van de middag? ‘Geweldig dat het weer kan!’

Dick Martens

Maar het werd ook een middag van spannende wedstrijden, fraaie technische hoogstandjes, het juichen als Ronaldo, een enkele coach die even vergat, dat hij met enthousiaste kinderen te maken had in plaats van gelouterde profs en gekleurde voetbalschoenen. Maar vooral een middag vol spelplezier en heel, heel veel blije gezichten. ,,En daar doe je het tenslotte allemaal voor”, aldus Henco Hendriksen, die samen met Jaap Wagenvoort, de omroeper van dienst en Huibert van Egdom, borg stond voor een vlekkeloze organisatie. ,,Wij hebben met zijn drieën en nog een aantal hulpvaardige vrijwilligers, de organisatie op ons genomen, omdat de vorige schoolvoetbalcommissie was gestopt. In maart kregen we pas het groene licht, dat het toernooi weer georganiseerd mocht worden. Dat werd even ‘gas geven’, maar het is gelukt om de bijna 200 spelers en speelsters een mooi toernooi te kunnen bieden. En als je al die kinderen zo ziet genieten, dan doen wij dat ook.”

Genieten deed bijvoorbeeld Iris, spits van de Wihelminaschool. Zij had de primeur van het eerste doelpunt van het toernooi. Een kunstje dat ze later nog tweemaal herhaalde in de openingswedstrijd tegen de Plataan. Maar ook ‘de blonde Ronaldo’ van de Kraatsschool had het naar zijn zin. Zijn zwoegen, leverde niet alleen een mooi rood hoofd op, maar ook een fraaie treffer, die ‘op zijn Ronaldo’s’, compleet met zijn ‘Siiiii-dansje’, werd gevierd. Maar ook zijn moeder wordt met een high-five niet vergeten. Ook verdediger Thijs, ‘het slot op de deur in de defensie van de Wilhelminaschool’ heeft zo zijn rituelen. Zijn Barcelonakousen bedekken zijn knieën. Het tenue wordt gecompleteerd door het Barcelona-voetbalbroekje en de gifgroene ’hoge Nike’s’. Waarschijnlijk zal de stoere verdediger wel eens dromen van een overstap van Sportpark De Eikelhof naar het imposante Barcelona-stadion Nou Camp. Maar eerst ‘zijn’ Wilhelminaschool naar de overwinning loodsen. Dat lukt in ieder geval. De beloning? ‘Spekkies’. Zo kan je dus ook wedstrijden winnen. Hoewel in een dergelijk toernooi er alleen maar winnaars zijn waren na een heerlijke voetbalmiddag bij de jongens/gemengd de teams van de Kraatsschool de sterksten. Groep 8B won vervolgens de bloedstollende finale met 2-1 van groep 7B. Eenzelfde uitslag en evenveel spanning bij de meiden, waarbij groep 8 van de Alexanderschool zich uiteindelijk de sterkste toonde, de Plataan werd tweede.

De poulewinnaars en de nummers twee spelen op 18 mei, van 13.00 tot 17.30 uur, de regiofinales op sportpark De Hoekelumse Eng, op de velden van vv Ede/Victoria.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie