Onder een stralende blauwe lucht gaan de deelnemers goedgemutst van start voor de 24e editie van de Tour de Haute Veluwe.
Onder een stralende blauwe lucht gaan de deelnemers goedgemutst van start voor de 24e editie van de Tour de Haute Veluwe. Dick Martens

‘Heerlijk, we kunnen weer fietsen’

19 april 2022 om 15:51 Overig

CBFB kan mooi bedrag doneren aan Manege zonder Drempels

BENNEKOM Het was zaterdagmorgen al vroeg druk in- en rondom de Manege zonder Drempels’ in Bennekom. Voor één dag voerden de toerfietsers, die Tour de Haute Veluwe gingen rijden, de boventoon, op de plaats waar normaal kinderen met een meervoudige beperking kunnen ontspannen en genieten van de paarden en hun bewegingen tijdens het paardrijden. Maar de manege is niet zomaar de startlocatie want alle toertochten die door de CBFB, de Stichting ‘Comité ter Bevordering van Fietstochten en Boslopen’ worden georganiseerd gaan daar van start. De deelnemers aan die tochten steunen de Manege zonder Drempels met een gift van € 2,- per inschrijving. Zaterdag waren dat er niet minder dan ruim 700.

Dick Martens

Dat stemt Robert Lagendijk, voorzitter van de CBFB natuurlijk tot tevredenheid, maar zeker ook het feit, dat er weer toertochten georganiseerd kunnen worden. ,,Vandaag gaan we weer van start met de 24e editie van de Tour de Haute Veluwe. Wij als organisatie hebben er zin in, maar je hoort het ook van de deelnemers die het eveneens heerlijk vinden, dat ze weer tochten kunnen gaan rijden.” De bevestiging komt direct als Raymond Doesburg (48) zich bij de inschrijftafel meldt. ,,Ik kom uit Geertruidenberg, een ritje van ruim 85 kilometer, maar dat heb ik er graag voor over. Het wordt ook voor mij weer de eerste toertocht, maar tijdens de coronaperiode heb ik natuurlijk wel gewoon op de fiets gezeten en ook was ik onlangs nog op Mallorca, waar ik ruim 300 kilometer heb gefietst en ook de nodige hoogtemeters heb ‘gepakt’. Maar ik verheug mij ook op deze rit over de mooie Veluwe, het zonnetje erbij, het kan niet mooier.”

‘Het zonnetje’ maakt ook de vriendinnen Esther (50) uit Wageningen, lid van de Wageningse toerclub TCW’67 en Nicole (49) die bij DTC in haar woonplaats Driebergen fietst, heel erg blij. ,,Wij fietsen sinds 2014 samen. We kochten een racefiets en waren al snel verslingerd aan het toerfietsen. Het is helemaal ons ding geworden”, klinkt het in koor. ,,Wij worden daar onwijs blij van. Je bent lekker buiten, het is gezond, het is echt genieten, zeker op een dag als vandaag als de zon zo uitbundig schijnt. Maar ook kletsen we onderweg veel. Dat gaan we vandaag zeker ook doen. We fietsen de 115 kilometer, dus dat worden lange en mooie gesprekken.” De witte fietsschoenen worden in de pedalen geklikt en weg is het duo: ‘Kilometers maken en lekker kletsen’. Ondertussen maakt Lagendijk weer wat deelnemers wegwijs. ,,Net als wij als organisatie, stonden ook de vrijwilligers weer te trappelen en deden onze vaste Bennekomse sponsoren Hartman Tweewielers en Albert Heijn ook weer een mooie duit in het zakje. Daarom kunnen we er weer een mooi feestje van maken. Het is in ieder geval de opstart naar een mooi toerfietsseizoen. Toch zijn we ook al bezig met de voorbereidingen van de jubileumeditie. Van die 25e Tour de Haute Veluwe, dat kan ik nu al wel verklappen, gaan we echt iets bijzonders maken. Wat? Dat blijft nog even geheim. Eerst samen dit ‘fietsfeestje’, waar we zo naar uit hebben gekeken, vieren.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie