Schilderes Mandy Nellestein draagt haar schilderij over aan Kees Heij. Uiterst links en rechts Lenette Brethouwer en Marijke te Ronde van de Manege zonder Drempels.
Schilderes Mandy Nellestein draagt haar schilderij over aan Kees Heij. Uiterst links en rechts Lenette Brethouwer en Marijke te Ronde van de Manege zonder Drempels. Dick Martens

Kerstkaart Manege zonder Drempels

13 april 2022 om 20:15 Overig

Mandy Nelle-stein: ‘Kerstkaart is een ode aan mijn moeder’

BENNEKOM De kerstkaart 2021 van de Manege zonder Drempels was vorig jaar een ode aan Jopie Nellestein, die maar liefst 25 jaar lang de kerstkaart ontwierp. Jopie overleed op 7 februari 2021. Schilderes Mandy Nellestein zet het werk van haar moeder, die jarenlang bij de totstandkoming van de kerstkaart betrokken was, voort. Vrijdag overhandigde ze het schilderij.

Dick Martens 

,,Na een vervelende corona-periode zijn we blij, dat er weer dagelijks gereden wordt met onze huifbedden”, aldus Marijke te Ronde, bestuurslid Marketing & Communicatie. ,,De huifbedrijders, die veelal een ernstig meervoudige beperking hebben, genieten van deze ritten. En dan is er dit jaar toch ook weer de traditie van onze kerstkaart. Elk jaar is er een grote opbrengst voor de Manege, met dank aan Mandy Nellestein en vele anderen. In 2021 bracht de kaartenactie samen met de expositie van de schilderijenverkoop maar liefst € 13.000,- op”, vertelt Lenette Brethouwer, een van de drijvende krachten achter de actie. ,,De kerstkaart in 2021 was een ode aan mijn moeder”, legt de schilderes uit. ,,Op de kaart staat haar geboortehuis aan de Lunterse Dorpsstraat en Jopie met mijn vader staan er in het romantische winterlicht van de lantaarnpalen voor. Nu ben ik alweer bezig met de kaart voor komende kerst. Heveadorp is dit keer mijn prachtige inspiratiebron geweest.” Voor de distribuering van de kerstkaarten hebben zich alweer vrijwilligers aangemeld. ,,Zij zorgen ervoor dat de kaarten bij de diverse winkeliers terechtkomen. Van daaruit worden ze verkocht”, aldus Brethouwer. ,,Het drukwerk en de verkoop van de kaarten wordt geheel belangeloos verzorgd, zodat ook de opbrengst van de kerstkaarten volledig ten goede komt aan ‘onze’ manege.” Voor het drukken van de kaarten is Karel Heij, directeur van drukkerij “Modern” Beheer B.V. in Bennekom, verantwoordelijk. ,,Dat doe ik nog altijd graag. Dergelijke projecten verdienen gewoon ondersteuning. De financiële revenuen zijn heel belangrijk voor de manege.” De kaarten kosten € 1,50 en zijn vanaf oktober verkrijgbaar in zo’n 50 winkels in de regio. En ook via de webshop van de Manege. Info: www.manegezonderdrempels.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie