Ceiloi van Deutekom.
Ceiloi van Deutekom.

Dorps(p)raad

2 maart 2022 om 10:12 Overig

Op woensdag 16 maart zijn er verkiezingen voor een nieuwe gemeenteraad. We zijn blij met de inzet van onze lokale raadsleden. Zij kennen ons dorp goed en willen het beste voor Bennekom. Een greep uit de kandidaten uit Bennekom zijn Gerrit Heij, Cora Otter, Monique Emmen, Freek Jan Koekoek, Sijtse van Veen, Ruben van Druiten, Nicole van Hattum, Bert Breunissen, Sietske Beiboer, Erwin Buter, Henk van den Oever, W Glasmacher, en Erik Wesselius. We wensen alle kandidaten veel succes!

Op maandagavond 14 maart organiseert de Dorpsraad een verkiezingsdebat in de VEG vanaf 20uur. We hopen dat je hen dan kan ontmoeten. Het debat kan je ook online volgen. We leggen de partijen stellingen voor over Bennekom. Vooral het wonen zal veel aandacht krijgen. Het gaat om de vraag waar en onder welke voorwaarden er gebouwd mag worden.

Met deze opzet willen we duidelijk maken dat we géén politieke tussenlaag zijn in het lokale bestuur. We willen wel duidelijk maken dat verkiezingen er toe doen. De uitslag van de verkiezingen heeft gevolgen voor de leefbaarheid van ons dorp. Hopelijk maakt iedere stemgerechtigde gebruik van dit democratisch recht.

Als Dorpsraad willen we zoveel mogelijk inwoners betrekken bij de keuzen die er gemaakt worden door het lokale bestuur. We willen een platform geven aan al die meningen. Een grondhouding van de politieke partijen om ons daarin te ondersteunen is daarom wel belangrijk.

Welke uitslag het ook wordt en welk college er gevormd gaat worden, we gaan als Dorpsraad op een constructieve manier de samenwerking voortzetten met Raad, college en ambtenaren. Een samenwerking die nu goed is en waar we blij mee zijn.

We zien dat deze aanpak werkt, in een aantal andere dorpen is de samenwerking met de gemeente bijvoorbeeld lastiger.

De aanleg van de parklaan en de fietsroute zijn begonnen. Hopelijk wordt het gebruik van de fiets aangenamer en veiliger. Rond de zomer gaat het centrum op de schop. Het traject bij de A12 wacht op duidelijkheid over de plannen op het VEG terrein.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie