Het Boertje
Het Boertje gertbudding.nl

Column door het boertje: Uit het dorp

9 februari 2022 om 15:27 Overig

Over een maand krijgen we een andere gemeenteraad. In de aanloop is een start gemaakt met de bomenkap voor de snelweg met de aparte naam ‘Parklaan’-zuid, die straks vanaf de Enka via Hoekelum de Bovenbuurt dendert. De eerste houtwallen in de Bovenbuurt zijn al verdwenen. De raadsverkiezingen zullen er wel niet meer over gaan. Partijen zijn druk met het duiden van nieuwe partijen die ineens zijn verschenen. Drie raadzetels van nu hebben zich samengevoegd tot een nieuwe locale partij. Op rechts is er vrees of extreem rechts, ook op de lijst in Ede, niet teveel kiezers gaat wegtrekken bij een partij waar men doorgaans trouw is aan de eigen voormannen. Meerdere zittende raadsleden gaan voor de derde keer op, hetgeen na afloop automatisch een koninklijke onderscheiding oplevert.

Hier in dorp, bij de gewone Bennekommer rond de tramhalte, gaat het er op het ogenblik meer over wanneer er nu aan de Achterstraat een begin gemaakt wordt met het oplossen van de Bennekomse woningnood voor beginners. Wethouder De Pater blijft nog broeden op de verplichte startnotitie. Veel anderen zijn benieuwd hoe dat straks met dorpscentrum moet, nu er zoveel bouwplannen zijn die ongetwijfeld voor jaren dagelijkse overlast gaan zorgen. En waarmee, door het resultaat, de sfeer in het dorp flink anders zal worden dan ’t ooit was. Worden we een projectontwikkelaarsdorp waarvan er al zoveel voorbeelden zijn? De verkiezingen zijn een mooie kans voor de raadskandidaten om zich hierover eens goed te laten horen. Zodat we vooraf weten wat ze straks gaan bedoelen.

Veel bijval om op de meeste wegen in het hele dorp de snelheid van autoverkeer te beperken tot ten hoogste 30 kilometer. Fietsen zouden dan wel naar 20 terug mogen. Of je dan in het buitengebied weer overal ineens 60 of harder moet, kun je t ook nog over hebben. Op de Langschoterweg bijvoorbeeld, met zwembad, tennisbaan en schoolkinderen en een grote onoverzichtelijke bocht. Nu staan er precies bij het ingaan van de bocht borden die om 60 vragen. Benieuwd dus of er in de campagne Bennekomse raadskandidaten zijn, die laten merken dat ze de Bennekomse vlag in top hebben!

De tram komt er aan, ik moet gaan stoppen...                 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie