Mascha Bossuyt is een van de initiatiefnemers van 'Kunst aan het Kompenpad', dat alweer voor de derde keer gaat plaatsvinden.
Mascha Bossuyt is een van de initiatiefnemers van 'Kunst aan het Kompenpad', dat alweer voor de derde keer gaat plaatsvinden. Dick Martens

Derde editie Kunst aan het Klompenpad: ‘Het wordt al echt een traditie’

12 mei 2023 om 12:09 Kunst

BENNEKOM Het bordje Kunst aan het Klompenpad moest nog even worden schoongepoetst, maar dat is ‘een detail’ volgens kunstenares Mascha Bossuyt, van Think Pink Studio en een van de initiatiefnemers van Kunst aan het Klompenpad, een schilderachtige wandel- en fietsroute. Aan het Klompenpad, dat over Landgoed De Lieskamp loopt (Egelsteeg 2, Wageningen), loop je langs kunstwerken van talentvolle kunstenaars en voert de route je door groene landschappen en langs glinsterende waterwegen. Er is op 20 en 21 mei (10.00 tot 17.00 uur) zo’n 2,5 kilometer aan kunst te zien.

,,Het is alweer de derde editie”, aldus Mascha vooruitkijkend. ,,Het wordt al echt een traditie. We hebben dit keer maar liefst 20 kunstenaars. Superleuk. Het zijn verschillende soorten kunstenaars, waarvan één hele bijzondere. Die gaat met wol van de schapen van De Lieskamp en wilgen van het landgoed een kunstwerk maken. Ook veel andere kunstenaars gaan ter plekke met hun kunstwerken aan de gang, met keramiek, er wordt geschilderd, er is een troubadour die sneldicht, er loopt iemand met vleugels. Kortom het is echt ‘van alles en nog wat’. Bovendien komt de tentoongestelde kunst in de natuur goed tot haar recht, zeker ook omdat de werken een link hebben met de natuur door het materiaal of door het thema.”

Maar omdat er ‘een breed publiek’ komt wordt er ook elk jaar gekeken naar vernieuwingen. ,,Dit jaar zijn dat de workshops, ‘Tuinbeelden maken’ voor volwassenen en ‘Natuurwezens maken’ voor kinderen. Reserveren kan tot 14 mei via www.ThinkPink.studio. Ook dit jaar verzorgen de Soroptimisten Bennekom & Beekdal de catering. De opbrengst is bestemd de goede doelen: The Girl Movement en Wereldvluchtelingendag in Ede. We zijn blij met het Cultuurplatform Rhenen, de gemeente Wageningen, Stichting Heuvelrug Jong en het Fonds voor Cultuurparticipatie, want zij hebben deze derde editie mede mogelijk gemaakt. En ook dit jaar verzorgen de burgemeesters van Wageningen en Rhenen de opening. Ik kan eigenlijk niet wachten zoveel zin heb ik erin. Als het slecht weer is verschuiven we het een week naar 27 en 28 mei. Kijk daarvoor een paar dagen van tevoren op www.ThinkPink.studio.”

Dick Martens
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie