De Rhenense kunstenares Mascha Bossuyt is een van de initiatiefnemers van 'Kunst aan het Klompenpad'. ,,Het leidt de deelnemers langs fraaie kunstwerken.
De Rhenense kunstenares Mascha Bossuyt is een van de initiatiefnemers van 'Kunst aan het Klompenpad'. ,,Het leidt de deelnemers langs fraaie kunstwerken." Dick Martens

Kom genieten van wandelen en kunst

11 mei 2022 om 21:47 Overig

21 en 22 mei: ‘Kunst aan het Klompenpad’

BENNEKOM Hoe mooi is het als je als kunstenaar je werk kunt tonen onder een blauwe hemel, lekker in de buitenlucht. En hoe fijn is het, als je als wandelaar ‘zo maar’ langs kunstenaars komt die en hun werk tonen, erover vertellen en ter plekke werken. Die mogelijk om dat zelf te ervaren is er op 21 en 22 mei tijdens ‘Kunst aan het Klompenpad’, een wandel- en fietsroute die start in Rhenen. Op Landgoed De Lieskamp leidt het Klompenpad langs kunstwerken van verschillende kunstenaars en over een prachtig stuk groene en waterrijke natuur van Rhenen, Wageningen en Bennekom.

Dick Martens

,,Op 21 mei om 10.00 uur wordt de opening verricht door burgemeester Hans van der Pas van de gemeente Rhenen) en zijn collega Floor Vermeulen van Wageningen”, aldus kunstenares Mascha Bossuyt, een van de organisatoren. ,,Dit wordt de tweede editie, maar vorig jaar moesten we nog wel rekening houden met de coronabeperkingen. Het is twee en een halve kilometer aan kunst, waarbij de kunstenaars ruim 25 meter uit elkaar stonden. Nu kan het gelukkig wat anders. De tentoongestelde kunst komt in de natuur goed tot haar recht, hebben een link met de natuur door het materiaal of door het thema en zijn daardoor ook in harmonie met de natuur. Het is voor een breed publiek. We gaan echt flink uitpakken met ‘live kunst’ door alle 17 kunstenaars. We hebben van poëzie, keramiek, glas- en houtkunst, tot performance art, beelden en schilders. Ook is er een troubadour en gaat een kunstenares haken en met haar werk dan bomen inpakken. Een uitdagende kunstvorm, er is ook toegankelijker kunst, dus makkelijk herkenbar, maar ook kunst waar je over na moet denken.” Op het Landgoed zorgt de Soroptimistclub Bennekom & Beekdal voor koffie, thee, gebak, frisdrank en frietjes. ,,Zij zetten zich onder het motto ‘Vrouwen zetten stappen’ in voor de rechten en positie van vrouwen en meisjes wereldwijd. De volledige opbrengst van hun catering gaat naar Mali waar in het kader van het project ‘Trees for Life’ bomen worden gepland voor inkomen, voedsel en positieverbetering van vrouwen en meisjes.” Voor meer info en het downloaden van de routes: www.thinkpink.studio.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie