Simone Vleeming (Opella), Nicole Bischoff en Cees van Beukering (De Kijkdoos) -vlnr- zijn blij met en trots op de bijzondere expositie 'Kunst bij de Baron' op 24 en 25 september.
Simone Vleeming (Opella), Nicole Bischoff en Cees van Beukering (De Kijkdoos) -vlnr- zijn blij met en trots op de bijzondere expositie 'Kunst bij de Baron' op 24 en 25 september. Dick Martens

Vijftig jaar kunst in Bennekom gevierd met expositie Kunst bij de Baron

Kunst

BENNEKOM Kunst in Bennekom, voor veel inwoners en kunstliefhebbers is dat niet meer dan normaal. De reden? De inspanningen van Culturele Vereniging De Kijkdoos ingegeven door hun motto: ‘mensen, van jong tot oud inspireren en fascineren met eigentijdse beeldende kunst’. En dat op een toegankelijke manier. Dat gebeurt al meer dan 50 jaar. 

door Dick Martens

Dat heuglijke feit gaat op een bijzondere manier gevierd worden met de expositie Kunst bij de Baron op 24 en 25 september. Een unieke samenwerking van De Kijkdoos met Opella, organisatie voor zorg en welzijn. Opella biedt ruimhartig onderdak aan de expositie in haar zorglocaties Walraven en Elias aan het Baron van Wassenaerpark in Bennekom. ‘Op locatie’ kijken Nicole Bischoff en Cees van Beukering, beiden kunstenaar en verbonden aan De Kijkdoos, samen met Simone Vleeming, activiteitenbegeleidster en recreatiemedewerkster op de locatie Walraven, alvast vooruit.

,,Het is echt een unieke expositie van beeldende kunst, een afspiegeling van 50 jaar kunst bij De Kijkdoos in Bennekom”, aldus Bischoff en Van Beukering enthousiast en in koor. ,,De inspirerende variëteit van ruim 100 getoonde werken komt bijeen door de enthousiaste medewerking van meer dan 70 exposanten uit de Kijkdoosperiode 1971-2021. Deze expositie toont de culturele waarde die in Bennekom altijd een unieke plek had.” 

Gezocht werd naar een geschikte locatie om al die werken tentoon te kunnen stellen. ,,En gelukkig gaat dat hier gebeuren”, vult Vleeming verheugd aan. ,,Het is voor het eerst dat wij een dergelijke grote expositie hier mogen houden. Het valt ook samen met de Open Dag van locatie Elias aan het Baron van Wassenaerpark.” 

Vandaar ook Kunst bij de Baron. Hierdoor kunnen ook onze bewoners, hun familieleden en medewerkers en vrijwilligers genieten van de kunst in hun eigen omgeving. Ook maken externe bezoekers kennis met locaties Elias en Walraven van Opella. Een waardevolle samenwerking voor De Kijkdoos en Opella. Voor alle betrokkenen een win-winsituatie en het is gratis. Uniek en meer dan de moeite van het bezoeken waard.” 

Voor meer info: www.dekijkdoosbennekom.nl/jubileum 

advertentie
advertentie