Mike Jansen
Mike Jansen Ted Walker

Bennekom trainer Aad van den Berg kan nog blijven rekenen

7 mei 2022 om 20:13 Voetbal

BENNEKOM ,,De jongens lachen er wel eens om. Dat ik altijd aan het rekenen ben over onze kansen. Duidelijk is dat wij na de 1-4 overwinning bij SVI nog in de race zijn voor de derde periode’’, stelde Aad van den Berg.

,,SVI had gelijk gespeeld bij DZC en gewonnen bij DTS. Ze zaten dus in een goede flow. Ook voor hen was het bij winst is het nog hopen op een derde periode en bij verlies is het over. Tel daarbij dat wij Joris Klein Holte, Koen Huntelaar, Noah Roethof, Niek van Ginkel en Niels Koenderink moesten missen. Dan denk dat het heel lastig gaat worden’’, zegt de Bennekom trainer.

,,Achteraf ging het heel goed. Binnen het half uur stonden wij op 0-3. Uit een scrimmage scoorde Mike Jansen de 0-1. Een schot van de jonge Maurice Kuppens, die net als Wessel van Silfhout in de basis begon, betekende de 0-2. En Jeffrey Rutgers mikte de 0-3 in de verre hoek binnen.’’

,,Na de rust was het zaak het begin goed door te komen. Dan lukte. Nick Stienstra maakte de 0-4. Uit een strafschop kwam SVI nog op 1-4 (Youp Kok). Zij kregen nog wel een paar kansen. Christian de Haan redde goed en had de hulp van de paal. Ook wij er nog meer kunnen maken, zo raakte ook Judah Berefo de paal. Maar uiteindelijk ben ik dik tevreden met de 1-4.’’

In de derde periode staat Bennekom op plaats vijf. SDV Barneveld heeft drie punten meer, SVZW en Nunspeet twee. Apeldoorn staat gelijk met de Bennekommers. Dat is dinsdagavond in Apeldoorn de opponent. ,,Als wij winnen kan ik blijven rekenen. Bij een nederlaag vrees ik dat ik het heel lastig gaat worden. Dan houdt het denk ik ook op met het rekenen’’, besluit Aad van den Berg.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie