wilhelmina school
wilhelmina school Marcel Beem

Wilhelmina school doet goede zaken bij Regio finales schoolvoetbal.

24 mei 2023 om 13:44 Sport Deel je nieuws

Op 17 mei mochten drie teams aantreden voor de regio finales van het school voetbal.

De jongens groep 7/8 mochten naar voetbalvereniging Eldenia in Arnhem. En de jongens en de meiden van groep 5/6 mochten hun opwachting maken in Doetinchem. Nadat de kinderen al eerder van school mochten en uitgezwaaid werden door de leerkrachten nam de spanning toe.

Want als er de finales na de poulefase behaald werden zouden ze doorstromen naar de District finales in Enschede. De meiden moesten in ieder geval tweede worden in een grotere poule.

In Arnhem kwam al snel het geluid dat de tegenstanders te sterk waren en de finales niet behaald zouden worden. Terwijl in Doetinchem het steeds spannender en spannender werd.

Beide teams bleven in de race voor de finale of plaatsing. De jongens wisten de wedstrijden te winnen met 1-0, 10-0, 4-3 en 4-1 en plaatsten zich voor de finalewedstrijd. De District finale was dus behaald.

Maar de fanatieke groep jongens wilde nu persé ook het regio kampioenschap op hun naam schrijven. En in een werkelijk zinderende finale werd er ook nog met 4-1 gewonnen. En was de grote beker een terechte prijs.

Ook bij de meiden was het ongemeen spannend en werden ze heel knap tweede op doelsaldo.

En zo mogen de jongens en de meiden van groep 5/6 afreizen naar Enschede om daar de volgende ronde te spelen. Het behalen hiervan is al een uniek feit voor de Wilhelmina school maar het eventueel behalen van de eindronde op de velden van de KNVB in Zeist zou helemaal een feest zijn.

31 Mei zullen we weten hoe dit Bennekomse sprookje zal gaan eindigen. Een feit is wel dat de scholieren, leraren en ouders nu al super trots zijn op dit resultaat!