Presentator Sander de Kramer loopt mee met pelgrimstocht Walk for Homs

27 februari 2022 om 12:32 Sport Deel je nieuws

In april loopt Sander de Kramer mee met de pelgrimstocht Walk for Homs. Deze wandeltocht van ruim 156 kilometer loopt van de Obrechtkerk in Amsterdam naar de Sint Janskathedraal in ‘s-Hertogenbosch. Aan de start, onderweg en aan het eind zal Sander samen met de deelnemers stilstaan bij de moord op pater Frans van der Lugt (1938-2014) en bij de mensen en projecten in Syrië. 

“Frans van der Lugt is een grote inspiratiebron voor mij. Hoe hij zijn idealen nastreefde en mensen, Moslim en Christen, met elkaar verbond daar heb ik veel bewondering voor. Om hem te eren en de mensen in Syrië een hart onder de riem te steken loop ik mee met Walk for Homs.”, aldus Sander de Kramer, presentator en winnaar van de Four Freedoms Award.

Pelgrimstocht voor de mensen in Syrië

Door de situatie in Syrië is er veel verwoest. Met Walk for Homs wil Anne Claire van der Lugt, de jongste nicht van Frans de inwoners van Syrië helpen met de wederopbouw van hun land. Dit doet zij niet alleen. Samen met de jezuïeten, de Jesuit Refugee Service (JRS), de noodhulp- en wederopbouw organisatie ZOA en de mensen die nog in Syrië wonen slaat zij de handen in één. Alleen is daar financiële steun bij nodig. Daarom wordt er bij deelname aan de pelgrimstocht gevraagd om geld op te halen of een donatie te doen. Inmiddels is er al ruim 56.000 euro opgehaald. 

“Een flinke wandeling leidt tot bezinning en het verruimt je geest”, aldus Frans van der Lugt.

Wandelen en samen herdenken 

Aan de Walk for Homs kan iedereen meedoen, want iedereen is welkom. Inschrijven, net als Sander de Kramer, is nog mogelijk tot 20 maart 2022. Voor wie het wandelen niet is weggelegd kan de gebedsviering voor het vertrek van de deelnemers in de Obrechtkerk in Amsterdam en/of bij aankomst van de deelnemers in de Sint Janskathedraal in ‘s-Hertogenbosch worden bijgewoond. De gebedsviering al worden geleid door bisschop J. Hendrix in Amsterdam en door bisschop G. en de Korte in ‘s-Hertogenbosch. 

Aanmelden 

Voor meer informatie en aanmelden voor de eerste en/of laatste etappe of de gebedsvieringen kun je terecht op de website www.walkforhoms.nl. 

Documentaire KRO-NCRV

Ook zullen er televisieopnames worden gemaakt vanuit KRO-NCRV tijdens de pelgrimstocht ter ondersteuning van de documentaire over het nalatenschap van pater Frans van der Lugt, die op zondag 3 en 17 april zal worden uitgezonden bij Kruispunt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie