Het G-korfbal bij DVO vierde haar 20-jarig jubileum. Dat heuglijke feit werd 'menselijk' uitgebeeld voor het fotomoment.
Het G-korfbal bij DVO vierde haar 20-jarig jubileum. Dat heuglijke feit werd 'menselijk' uitgebeeld voor het fotomoment. Bert Buitenhuis

Al 20 jaar G-Korfbal bij DVO: ‘Je krijgt er zoveel dankbaarheid voor terug’

17 mei 2023 om 12:00 Korfbal

BENNEKOM ‘Onze club staat midden in de maatschappij en mede hierom is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen een belangrijk onderdeel van ons beleid. Een mooi voorbeeld van dit beleid zijn onze G-korfballers’. Zomaar een strofe op de website van korfbalvereniging DVO onder het kopje: vereniging. Toch steekt er veel meer achter deze volzinnen, zeker als je afgelopen woensdag deelgenoot was geweest van het superfeest dat in de DVO-hal plaatsvond, daar werd het 20-jarig jubileum van de G-korfballers gevierd. En hoe! Zeker als je samen met Nicolette Borgers mag terugblikken op het feest. Al snel zit je er middenin, maar wordt ook duidelijk waarom ze haar hart nog altijd heeft verpand aan het G-korfbal bij haar club: DVO.

,,Het was een geweldig feest”, geniet Nicolette, die zelf ‘haar hele leven’ al korfbalt, nog na. ,,Alles klopte, van de muzikale entree verzorgd door dweilorkest de Duitekluiters uit Arnhem, tot de toespraak van onze voorzitter Gert Kreeft en van de huldiging van de jubilarissen tot het omhangen van de medailles voor alle sporters door een afvaardiging van het bestuur. Maar ook ‘het groepsfotomoment’ waarbij het cijfer 20 werd gevormd en de verdere invulling van de avond, het was een aaneenschakeling van feestelijke momenten en genieten voor alle aanwezigen.” 

EEN GROTE FAMILIE

Maar het klapstuk van de avond was toch zanger Jeroen Fluit. ,,Hij voelde precies aan wat op zo’n avond past. Dan zie je ook echt hoe het bij ons gaat. Samen feesten, samen plezier maken. Sporters, familie- en commissieleden, sponsoren. Iedereen doet mee. Eén grote familie.” 

Samen met haar vriendin Eline Honders stond Nicolette ruim 20 jaar geleden aan de wieg van de opstart van het G-Korfbal bij DVO. ,,Via een oproep in ons clubblad van toen nog buurvereniging SSS, die meer clubs in de G-korfbalcompetitie wilden hebben, is het begonnen. Bij ons leefde toen de gedachte ‘DVO is zo groot, dat moet bij ons ook mogelijk zijn’. Ons plan werd al snel binnen de club omarmd, mensen gingen meedenken, maar vooral ‘meedoen’. En gelukkig is dat tot op de dag van vandaag nog altijd zo.” 

VOLLEDIG IN DE CLUB GEÏNTEGREERD

Begonnen werd met 14 sporters, maar inmiddels beleven al 34 sporters plezier aan ‘hun’ korfbal. ,,We hebben nu drie trainingsgroepen die ingedeeld zijn naar hun mogelijkheden. De G1 en G2, die ook wedstrijden spelen en de G3, die recreatief spelen, maar wel de grootste ‘sfeermakers’ zijn. Complimenten voor de club DVO, we zijn volledig in de club geïntegreerd, zijn altijd ‘Team van de Week’, we hebben trainers die zelfs uit de korfbaltop komen, we krijgen clinics van het eerste. Je hoort dan ook vaak, dat het G-korfbal de club rijker maakt.”

Rijker heeft het Nicolette en haar medebestuurders en vrijwilligers ook gemaakt. Met een mooie twinkeling in haar ogen zegt ze: ,,Het is nog altijd geweldig om te doen, het kost weliswaar de nodige energie en tijd, maar je krijgt er zoveel dankbaarheid voor terug.”

Dick Martens
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie