Barbara Brouwer
Barbara Brouwer Sport-Shots.nl / Erik Mulder

DVO start met een zege op KZ

11 september 2022 om 10:28 Korfbal

BENNEKOM ,,Het ging moeizaam van onze kant. Wij beseffen dat het nog veel beter moet. Maar dan is het mooi te zien dat wanneer we niet maximaal presteren, wij toch van een ploeg als KZ met 16-12 winnen’’, keek Richard van Vloten terug op de opening van het veldkorfbal seizoen.

,,Wij konden zeker de eerste helft niet onze stempel op de wedstrijd drukken. Moesten eigenlijk constant in de achtervolging. Vooral het vak van Koen van Roekel had het lastig met de duelkracht van KZ. Daardoor konden wij geen goede aanvallen spelen’’, analyseerde de DVO trainer de eerste helft, die werd afgesloten met een 8-8 tussenstand.

,,Na de rust lag het baltempo hoger. Toch duurde het tot tien minuten voor tijd dat wij met twee doelpunten voorkwamen, en de controle hadden. Uiteindelijk wint je met vier verschil (16-12). Tegen KZ is dat een prima overwinning, maar ik had liever veel eerder de controle gehad.’’

Op De Eikelhof maakte Barbara Brouwer haar officiële debuut. ,,Wij hebben afgesproken de veldcompetitie vijf om vijf in te gaan. Dat betekent dat er elke week een andere speler op de bank begint. Tegen KZ waren dat Menno van der Neut en Maayke Brouwer. Jeffrey van Huenen en Lois Bakker blijven nauw betrokken bij het eerste team, maar zullen de wedstrijden bij DVO 2 beginnen.’’

,,Onze ambitie is in eerste instantie de play-offs te halen, en van daaruit te kijken hoever we kunnen komen’’, stelt Van Vloten, die zaterdag met zijn ploeg op bezoek gaat bij PKC, waarvan afgelopen seizoen de finale op het veld na verlenging van werd verloren. ,,Revanche gevoelens zijn er niet. Dit is een nieuw seizoen. Wel een mooie testcase.’’

Doelpunten: Chris van Haren, Gertjan Meerkerk en Robbe de Wit 3, Barbara Brouwer en Koen van Roekel 2, Danielle Boadi, Annelie de Korte en Menno van der Neut 1.