Links Marc Verberk en rechts Richard van Vloten.
Links Marc Verberk en rechts Richard van Vloten. Theo Beumer

Richard van Vloten en Marc Verberk tekenen voor een zevende jaar bij DVO

2 februari 2024 om 19:45 Korfbal

BENNEKOM De trainers Richard van Vloten en Marc Verberk staan volgend jaar voor het zevende seizoen op rij aan het roer bij het vlaggenschip van DVO/Transus. Onder hun leiding klom DVO uit de degradatiezone naar de top van het Nederlandse korfbal, met als voorlopig hoogtepunt de Ahoy-finale tegen PKC/Vertom. Iets later dan normaal gaven de keuzeheren hun jawoord aan DVO voor een verlenging van hun verbintenis.

,,Dat heeft vooral te maken met het feit dat we heel goed nagedacht hebben over de continuïteit van het huidige niveau,” begint Van Vloten. ,,We hebben inmiddels twee finales achter onze naam en dat smaakt uiteraard naar meer. Maar dat je goed moet blijven nadenken over hoe je de organisatie wilt inrichten. Belangrijke zaken die daarbij naar voren kwamen zijn de interne en externe scouting en de kwaliteit van de staf. We zijn dus vooral kritisch geweest, want er staat nog steeds geen prijs in de kast bij DVO. En er hoeven maar kleine dingetjes te gebeuren en je kan zo maar weer terugvallen. Dat hebben we bij meerdere clubs gezien. Dus we hebben vooral gepraat over het handhaven van een structurele positie in de top van Nederland.”

Dat club en coach het al zo lang met elkaar uithouden zegt natuurlijk ook heel veel. Het duo heeft het dan ook uitstekend naar de zin in Bennekom. ,,Afgelopen zes jaar zijn eigenlijk voorbij gevlogen. Het voelt nog steeds alsof we net begonnen zijn. Elk jaar hebben we een thema’tje. Dit jaar was dat vooral volwassen worden in alle aspecten van het spel, de omgang met elkaar, kritiek ontvangen en hoe je daarmee omgaat. Dat krijgt ook vorm en ook dat is weer een stapje dat we hebben gezet. Maar naast de sportieve prestaties is het natuurlijk ook belangrijk dat het gepaard gaat met plezier. En dat is zeker het geval.”

Talenten

,,We zien ook dat de selectie steeds weer wordt aangevuld met talenten uit de eigen club, maar blijven wel uitkijken naar aanvulling van buiten. Naar dat wat we zelf niet hebben. Maar het belangrijkste is dat we er veel plezier in hebben. De samenwerking met de overige staf gaat hartstikke goed. We hebben een uitgebreide, professionele staf waar de gesprekken ook mee lopen. Ik hoop dat het grootste deel net als wij doorgaat.”

Al tien jaar vormt Van Vloten een vast koppel met Verberk. ,,Dat we volgend seizoen het elfde seizoen samen ingaan zegt al voldoende. Marcs rol lijkt op het eerste oog op de achtergrond, maar hij is erg belangrijk in onze samenwerking. De informatie en analyses van tegenstanders is één van zijn sterke punten. Daarnaast vullen we elkaar goed aan en dat maakt ons als duo compleet. Verschillende karakters die complementair zijn aan elkaar. Buiten het feit dat we collega coaches zijn is er ook een hechte vriendschap en kunnen onze gezinnen het ook prima met elkaar vinden. Gewoon een gouwe gozâh, zoals we in Den Haag zeggen.”

Gezien de fysieke opstartproblemen die de hoofdmacht had, is de oefenmeester tevreden over de eerste seizoenshelft, met name het puntenaantal en de positie op de ranglijst. ,,Als we kijken naar het spel, dan zijn er echt nog voldoende punten te verbetering, maar zonder groots te spelen winnen we wedstrijden. Ook dat is nieuw en inmiddels misschien wel een kwaliteit. Toch zullen we in de tweede helft van het seizoen echt een hoger niveau moeten gaan halen als we de play-offs willen velig stellen en ons daarna serieus willen mengen in de titelstrijd. Dat geldt ook voor de langere termijn. Wat dat betreft zijn we ook weer druk bezig om de selectie intact te houden en kijken we naar eventuele versterkingen.”

Jeannette Teunissen, portefeuillehouder Topsport van DVO, is verguld met de hernieuwde aanstelling van haar topcoaches: ,,Er was wederzijds meer dan voldoende vertrouwen en uitdaging om ook het zevende jaar samen verder te gaan en ook de spelers waren weer unaniem positief om te verlengen. De gesprekken gingen dan ook al snel over een bestendige toekomst als topclub en hoe deze samen structureel te blijven realiseren. Natuurlijk was er ook externe belangstelling voor dit door collega’s gekozen beste trainersduo. DVO is daarom heel blij dat de samenwerking doorgaat.”

Ter afsluiting benadrukt Van Vloten nogmaals dat het spelen in de top niet vanzelfsprekend is. “We moeten niet achterover gaan leunen, maar scherp en kritisch blijven naar wat we als club willen. Wat we als selectie willen. En wat je daar allemaal voor moet doen én laten. We zijn op de goede weg, maar er valt nog veel te winnen dus gaan we er ook volgend seizoen weer aan beginnen.”

Bron: www.dvo-korbal.nl 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie