Axel (l) en Jim hopen op veel bezoekers aan de kerstmarkt, maar vooral dat het heel gezellig wordt. Voor iedereen!
Axel (l) en Jim hopen op veel bezoekers aan de kerstmarkt, maar vooral dat het heel gezellig wordt. Voor iedereen! Babs Bouwman

Muziek, lekker eten en veel gezelligheid: Een kerstmarkt voor iedereen in Driebergen

13 december 2023 om 12:30 Activiteiten

DRIEBERGEN ,,We wilden weer eens een ouderwetse gezellige kerstmarkt in Driebergen”, vertelt Jim Hoekstra van Planet Happy enthousiast. Een vrolijk evenement voor alle inwoners en mensen uit de regio. Volgens de laatste cijfers staan er op vrijdag 15 december meer dan zeventig kramen in het winkelgebied van de Traaij. Er zijn leuke activiteiten voor jong en oud, er is een horecaplein en live muziek. Toegang is gratis, dat was voor de organisatoren heel belangrijk. Want de kerstmarkt is er voor iedereen: dat maakt het juist zo gezellig.

door Babs Bouwman

De kerstmarkt begint om 16.00 uur. In deze tijd van het jaar is het dan al bijna donker en de Traaij is dan gehuld in kerstsfeer. ,,We hebben zelfs extra kerstverlichting aangeschaft”, vertelt Axel Marchal van Sanburry’s by Joyce. De kraampjes en de mensen doen de rest. Leuk om cadeautjes voor onder de boom te kopen of om nog wat kerstdecoratie aan te schaffen. Zeker weten dat je slaagt.

AANDACHT VOOR KINDEREN

Veel aandacht is er voor de kinderen. Ze kunnen instappen bij de Kerstman, die in een treintje over de hele markt rijdt. Er zijn drie stationnetjes om in of uit te stappen. Midden op de Traaij is een schaatsbaan en een eindje verder kunnen de kleintjes een ritje maken in de nostalgische draaimolen. Wie nog energie over heeft kan op het Binnenhof nog even dollen op het springkussen. Alle attracties zijn gratis: super tof! ,,Het moet echt een uitje voor jong en oud zijn”, vindt Jim. Dat hoort bij de kerstgedachte.

LIVE MUZIEK

Op drie verschillende plekken is live muziek: natuurlijk worden er ook kerstliedjes gezongen. Er zijn kraampjes met lekker eten van loempia’s tot poffertjes. Strijk even neer op het gezellige De Mol Dranken horecaplein in het midden van de markt. ,,We hopen dat mensen elkaar ontmoeten en gezellig een praatje maken en plezier hebben”, zegt Axel. Vergeet ook niet bij het Binnenhof langs te gaan. Daar staat een horecakraam van de Ronde Tafel Driebergen. Zij doneren alle opbrengsten van die dag aan de inclusieve dorpsspeeltuin op het Seminarieterrein: een mooi en zinvol goed doel.

SHOP & WIN

Jim en Axel zijn er best trots op dat ze zo’n grote kerstmarkt neerzetten. Zij doen dit geheel belangeloos uit naam van de ondernemersvereniging IN-Driebergen. Want de winkels houden wel van roering in het dorp. Natuurlijk hopen ze dat iedereen zoveel mogelijk kerstinkopen lokaal doet. Wist je al dat iedereen die 15 euro of meer besteedt bij een lokale winkel, mee kan doen aan de Shop & Win actie? Vul de voucher in die je ontvangt bij de kassa en geef hem af bij één van de inleverpunten. Invullen kan ook online via www.nieuwsbladdekaap.nl/decemberactie. De winnaars van de eerste trekking staan elders in deze krant genoemd. De volgende trekkingen zijn 19 december, 2 en 9 januari. Alle prijzen zijn aangeboden door Driebergse winkels. De hoofdprijzen zijn 1 minuut winkelen bij Jumbo de Sluis en een ballonvaart aangeboden door BDUmedia. Ondernemersvereniging Driebergen wenst iedereen een vrolijke kerstmarkt.

Kijk ook op Instagram en Facebook bij IN-Driebergen.

Dit artikel wordt u aangeboden door ondernemersvereniging IN-Driebergen. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant? Neem dan contact op met Erik van Dijk (06-21261005, e.v.dijk@bdu.nl).