Via Heuvelrug Energie | om kun je kiezen voor duurzame energie die lokaal is opgewekt.
Via Heuvelrug Energie | om kun je kiezen voor duurzame energie die lokaal is opgewekt. Heuvelrug Energie

Lokale, duurzame stroom voor lokale klanten

14 december 2023 om 13:03 Zakelijk

HEUVELRUG Via Heuvelrug Energie | om kun je kiezen voor duurzaam opgewekte energie die bij voorkeur ook lokaal is opgewekt. Bijvoorbeeld door een collectieve installatie met zonnepanelen op de Binder in Leersum of de brandweerkazerne in Maarn. Die zonnepanelen zijn gefinancierd door inwoners en de stroom die we daar produceren leveren we aan om | nieuwe energie. Die levert de stroom dan weer aan haar klanten. Zo maken we lokale, duurzame stroom voor lokale klanten.

Heuvelrug Energie | om werkt écht anders dan andere energieleveranciers. Om | nieuwe energie is een coöperatie met meer dan zeventig lokale energiecoöperaties als lid, waaronder Heuvelrug Energie. Zo bepalen lokale coöperaties samen het beleid van hun eigen energieleverancier. 

Om | nieuwe energie werkt volledig non-profit: we hoeven alleen de opwekinstallaties en een aantal mensen die daar dagelijks mee bezig zijn te betalen. Deze kosten blijven bij groei van het collectief vrijwel gelijk, zodat de energieprijs in verhouding tot andere leveranciers steeds verder kan worden verlaagd voor alle klanten. De winst komt direct ten goede aan nieuwe duurzame opwekinstallaties én structurele tariefverlaging voor de klanten.

Daarnaast wordt de energie ook steeds duurzamer, want In de toekomst gaan we in onze gemeente meer duurzame energie-opwek realiseren. En wanneer meer mensen in de Heuvelrug meedoen, kunnen er ook weer nieuwe projecten worden ontwikkeld.

Omdat we in Nederland nog niet voldoende duurzame energie opwekken, zijn we nog steeds afhankelijk van energie uit het buitenland. Heuvelrug Energie | om wil in de toekomst investeren in meer lokale energieprojecten en werkt daarmee hard aan onafhankelijkheid. 

Doordat deze projecten in handen zijn van de Heuvelrug, ontstaat een lokaal energienetwerk waar we samen eigenaar van zijn.

Ook lokaal je energie afnemen? Kijk op www.samenom.nl/utrechtseheuvelrug 

Dit artikel wordt u aangeboden door Heuvelrug Energie | om. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant? Neem dan contact op met Erik van Dijk (06-21261005, e.v.dijk@bdu.nl).