Het gezin Pelder is gestart met een crowdfundingactie voor zoon Aron.
Het gezin Pelder is gestart met een crowdfundingactie voor zoon Aron. Eigen foto

Maarnse familie start crowdfunding voor zieke zoon: ‘Heel zware tijden, maar dit helpt’

17 december 2023 om 07:18 Mensen Tips van de redactie

MAARN Het waren én zijn zware tijden voor de familie Pelder uit Maarn. Hun 4-jarige ernstig zieke zoontje Aron heeft dringend behoefte aan (financiële) hulp. Ernstige complicaties en ziekten tijdens zijn eerste levensjaar maken het leven bijzonder lastig. Arnick, de vader van Aron, vertelt kalm en weloverwogen: ,,De gemeente kan niet alles bijdragen, vandaar onze actie.”

door Jurre Jochemsen

Het zoontje van Sophie en Arnick heeft al heel wat moeten doorstaan in zijn jonge leven en is verstandelijk en lichamelijk beperkt geraakt. Hij kan niet staan, lopen of praten. 

TE ZWAAR EN TE GROOT

Omdat hij te zwaar en groot wordt om hem in een autostoeltje te zetten of de trap op te tillen zijn ze via het GoFundMe-platform een inzamelingsactie gestart voor een rolstoelbus en een woningaanpassing. ,,Deze twee zaken zijn eenvoudigweg te duur om te bekostigen zonder hulp”, legt Arnick uit in het interview. ,,Om hem nog lang thuis te kunnen blijven verzorgen is een woningaanpassing noodzakelijk. Er moet een gelijkvloerse aanbouw met speciale badkamer en slaapkamer komen. Hij heeft een rolstoelbus nodig, zodat hij naar de revalidatiekliniek en het ziekenhuis kan, maar ook om naar zijn Mytylschool te gaan, waar hij sinds kort heel enthousiast heen mag. Maar ook gewoon om als ieder normaal gezin op pad te kunnen gaan: naar familie, vrienden en alle uitstapjes die Arons wereld nu groter maken.” 

JAAR VOL COMPLICATIES

Dit alles heeft te maken met Arons eerste levensjaar dat er één was vol complicaties en ziekten. Vader vervolgt: ,,Hij had bij de geboorte een vernauwing aan de luchtpijp en moest behandeld worden in het Erasmus MC in Rotterdam. Het was een bijzonder zwaar en onzeker behandeljaar maar hij heeft het gelukkig overleefd. Maar hulp is dus nog altijd zeer nodig en gewenst en daarom zijn we deze GoFundMe-actie gestart vorige week dinsdag. En de teller staat al op ruim 11.000 euro. We willen de slaapkamer en badkamer op de begane grond hebben voor Aron en heel graag een lift voor in de auto en een rolstoelbus. Prachtig dat familie, vrienden en anderen al zoveel geld hebben gedoneerd.”

Op verzoek kijkt Arnick nog even terug op dat jaar op de IC. ,,Pff, je zit daar op een afdeling die door alles wel lijkt op een oorlogsgebied, zoveel ellende zie je met al die zieke kinderen en hun bezorgde ouders. Echt heel erg…”

LASTIG VOORSPELLEN

Gelukkig voor de familie Pelder is Aron nu dus weer thuis. ,,Hij krijgt verzorging aan huis en we hebben dus nog altijd veel verpleegkundigen over de vloer. Dat is gewoon heel hard nodig, Aron kan niet lopen en niet praten. Hij kan alleen wat kruipen, maar dat gaat ook heel moeilijk. Aron is inmiddels alweer bijna 5 jaar.” 

Vader, moeder én zus Louise blijven positief. ,,Het gaat ook langzaam beter met hem, maar dit gaat allemaal met ups en downs. De artsen weten niet hoeveel hij zou kunnen in de toekomst. Ze vinden dat heel lastig te voorspellen. Maar even over Louise gesproken, dat is echt heel mooi om te zien. Ze is elf jaar, gelukkig en gezond en houdt ontzettend van haar broertje, dat is zo mooi om te zien. Louise helpt hem ook met alles, ook met de revalidatie. Niet te veel natuurlijk, omdat een 11-jarig meisje daar natuurlijk niet voor geschapen is. En verder heeft ze ook alles meegemaakt op de ic, in die tijd en heeft zodoende ook alle stress meegemaakt…” 

Wie ook geld wil doneren kan dat doen via de website. Bekijk hier de campagne: www.gofundme.com/TeamAron