Het was zaterdagmiddag groot feest in het Bennekomse dorpscentrum waar Sinterklaas en zijn Pieten massaal werden toegejuicht en toegezongen.
Het was zaterdagmiddag groot feest in het Bennekomse dorpscentrum waar Sinterklaas en zijn Pieten massaal werden toegejuicht en toegezongen. Dick Martens

Sinterklaas super-enthousiast onthaald

19 november 2022 om 18:27

'Gelukkig zijn de pepernoten toch nog gevonden'

BENNEKOM  Het was zaterdagmiddag in het dorpscentrum van Bennekom al vroeg een drukte van belang. ‘Heel’ jeugdig Bennekom leek uitgelopen om Sinterklaas en zijn Pieten een groots onthaal te bezorgen. En dat was ook het geval. Met gejuich, zang en dans werd de goedheiligman ontvangen.


Dick Martens

 

Eenmaal op het grote podium werd hij toegesproken door Juf Jantine. Zij was, evenals alle kinderen, benieuwd of hij een goede reis had gehad. Dat had de Goedheiligman zeker. Vervolgens stelde hij de kinderen gerust, dat ondanks het feit, dat de pakjesboot was gezonken, de kinderen zeker hun cadeautjes gingen ontvangen. Er was wel een klein ‘Bennekoms' probleem. ,,De pepernoten zijn niet gekomen.” De Sint dacht, dat de Pepernoten-Piet ze was vergeten. Teleurstelling alom, maar al snel arriveerden de lekkernijen tot ieders opluchting alsnog.