Het Boertje
Het Boertje gertbudding.nl

Uit het dorp

16 november 2022 om 09:01 Overig

Column door het boertje

Sinterklaas is voor het eerst sinds jaren weer eens binnen gehaald door het echte OBK. Tot nu toe ging het steeds met hulp van een Pietenorkest, dat vaak nog wel eens wat door elkaar liep. Ons Bennekoms Korps heeft het stokje overgenomen. Voor de Stoomboot maakt dat niks uit.

Een hoop Bennekommers hebben nog geen idee welk stukje dorp er straks gesloopt gaat worden, om ruimte te maken voor een nieuwe supermarkt met een hoop appartementen er bovenop. Vanaf de tramhalte heb je daar wel goed overzicht over. Zeker als je daar al een poos staat te wachten. Als ik naar links kijk, zullen Banketbakker Mekking en Smaak blijven staan. Vanaf dan gaat alles richting carillon straks verdwijnen. Tot aan de Telefoonwinkel, die, als ik het goed heb, netjes overeind blijft staan. Aan de achterkant, aan de kant van de parkeerplaats, worden er niet zozeer gebouwen gesloopt, maar komt er van alles bij. Ook weer vanaf de achteruitgang van Joost Mekking, bekend van de wachtrij bij de coronasoezen, tot de HEMA, wordt de boel tot de rand van de parkeerplaats dicht gebouwd. Fietsparkeren achterom is in de toekomst op het Broekakkerplein.

Over het carillon, ooit neergezet op de plek van de Dikke Boom, hangplek voor Bennekomse jongeren in de jaren ’60 en ’70 van de vorige eeuw, zijn al vaak woorden geweest. Nu zou het weer in de weg staan voor een terras. Je moet het maar bedenken, terwijl er bijvoorbeeld in Wageningen een heel horecaplein dagelijks rustig doorbloeit, ingesloten door een kerk waarvan de klokken minstens hetzelfde doen als die hier in ons dorp. En zo zijn er vele voorbeelden. Toch schijnt er inmiddels in het achterkamertje van de Ondernemersvereniging Bennekom al bestuurlijk besloten te zijn dat de Bennekomse klokken wel naar het Bart van Elstplantsoen kunnen. Nog even zonder te overleggen met de mensen rondom en zonder het 4 mei Bart van Elstbestuur op de hoogte te stellen. Ook Bennekommers zelf wachten ook nog op inspraak.

Intussen is de feestmaand aanstaande en bereiden we ons voor op wat kan en gaat. De oliebollenkraam is er weer! 

De tram komt er aan, ik moet gaan stoppen…