Regio FoodValley organiseert op  dinsdag 22 november van 18:30-21:00 uur een Meet & Greet waarbij je kennis kunt maken met meer dan 30 werkgevers in de zorg en welzijn
Regio FoodValley organiseert op dinsdag 22 november van 18:30-21:00 uur een Meet & Greet waarbij je kennis kunt maken met meer dan 30 werkgevers in de zorg en welzijn Getty Images/iStockphoto

‘We zijn meer dan een huishoudelijke hulp’

15 november 2022 om 18:20 Zorg

EDE Collega’s Aysegul (46) en Domenique (32) werken sinds een jaar in de thuiszorg in Ede. Ze helpen mensen die dat zelf niet meer kunnen met huishoudelijke taken. 

Aysegul: ,,Ik ontving een bijstandsuitkering en kreeg dit werk via Werkplein aangeboden. Ik wilde mijn leven graag weer op de rit krijgen en heb ‘ja’ gezegd. Ik werk nu 12 uur per week en heb een aantal vaste klanten. Ik vind het fijn dat ik direct resultaat zie van mijn werk en neem ook graag de tijd voor het sociale aspect: veel ouderen willen toch wel even een praatje maken als ik er ben. Eén vrouwelijke cliënt wil altijd proberen om mee te helpen met schoonmaken, dat vind ik hartstikke leuk.”  

,,Mijn werkgever, Gelder Thuiszorg, is een hele fijne organisatie”, vervolgt Aysegul. ,,Ze houden heel goed rekening met afstand en vervoer en met persoonlijke voorkeuren. Zo wil ik niet te veel uur per week werken, omdat het fysiek anders net wat te zwaar wordt voor mij. Ik ga nog dit jaar doorgroeien naar de rol van coördinator, waarbij ik een stuk administratie ga doen. Denk hierbij aan personeel indelen, de telefoon aannemen en aanvragen vanuit de WMO behandelen.”

Ook Domenique is na een positief intakegesprek met UWV Werkplein de thuiszorg ingerold. ,,Vooral de band die je met je cliënten opbouwt vind ik mooi. Ze waarderen echt wat je voor ze doet. Je moet wel een mensen-mens zijn voor dit werk, want de meeste cliënten maken graag een praatje met je. Wat dat betreft ben je veel meer dan alleen een huishoudelijke hulp! Ik werk nu 14 uur in de week en kan deze baan goed combineren met mijn gezin. Ik werk bijvoorbeeld alleen onder de schooltijden van mijn kinderen. Gelukkig is mijn werkgever hier heel flexibel in! Wellicht dat ik in de toekomst nog door wil groeien naar een zorgfunctie, maar voorlopig kies ik nog even voor dit werk.” 

MEET & GREET Benieuwd of een baan in de zorg ook iets voor jou is? Regio FoodValley organiseert op dinsdag 22 november van 18:30-21:00 uur een Meet & Greet waarbij je kennis kunt maken met meer dan 30 werkgevers in de zorg en welzijn. Pak dus je kans op 22 november bij het Technova College op de Bovenbuurtweg 7 in Ede! kiesjekans.nl/kennismakenindezorg

Dit artikel wordt u aangeboden door Regio Foodvalley. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Ede Stad.nl? Neem dan contact op met Frans de Kleuver (06-55780474, f.d.kleuver@bdu.nl) of Dick van Laar (06-55706843, d.v.laar@bdu.nl).