Afbeelding
BDUmedia

Gemeentelijke producten mogelijk tegen betaling thuisbezorgd

14 november 2022 om 14:38 Politiek

EDE Het Edese college gaat een voorstel uitwerken om producten zoals paspoorten, rijbewijzen en identiteitskaarten tegen betaling veilig thuis te laten bezorgen. Dit op initiatief van VVD, D66, Burgerbelangen en GemeenteBelangen. In het eerste kwartaal volgend jaar wordt het voorstel aan de gemeenteraad aangeboden.

De initiatiefnemers stellen dat de digitale dienstverlening van de gemeente Ede van goede kwaliteit is en veel zaken al vanuit huis kunnen worden geregeld. Maar zij wijzen er ook op dat niet iedereen makkelijk in staat is om binnen de openingstijden naar het gemeentehuis te gaan om bij deze identiteitsbewijzen op te halen. ,,Corona is nog steeds aanwezig en we moeten proberen om waar mogelijk ook dienstverlening op afstand aan te bieden en het fysiek contact tot een minimum te beperken. Diverse gemeenten bieden al aan om reisdocumenten thuis te laten bezorgen.”

Verder denken de initiatiefnemers dat de gemeente er is voor de inwoners en ondernemers en haar dienstverlening zo goed mogelijk moet proberen af te stemmen op hun behoeften. Zij denken ook dat het voor de gemeente mogelijk is om kostenneutraal aan te bieden dat bepaalde gemeentelijke producten thuis kunnen worden bezorgd. 

door Gerard van Wijk