Afbeelding

Kraatsschool en Plataan damkampioen Bennekom

12 november 2022 om 16:04 Overig

BENNEKOM Circa vijftig enthousiaste kinderen van Bennekomse basisscholen stortten zich in De Doorbraak op hun partijen. Inzet was het schooldamkampioenschap van Bennekom, dat sinds 2019 in het clubgebouw van de Wageningse topdamclub WSDV Wageningen plaats heeft. Dit keer waren er drie scholen met in totaal elf teams van elk vier spelers van de partij. 

 De welpen (groep 3 t/m 6) en de pupillen (groep 7 en 8) waren in één poule ongedeeld. Zij speelden zes rondjes Zwitsers. Bij de pupillen was de Kraatsschool oppermachtig en won alle zes de wedstrijden. Op eerbiedige afstand van drie punten volgde Prinsenakker 1 dat in de laatste ronde het tweede kwartet van de Kraatsschool nipt wist te verslaan. Dit team werd nu derde op de hielen gezeten door het eerste, derde en tweede viertal van De Plataan.

Bij de welpen werd De Plataan kampioen. Het zilver ging naar De Plataan 2 en het brons naar Prinsenakker 2. Het tweede pupillenteam van Prinsenakker 2 en het eerste welpenteam van Prinsenakker sloten de rij met elk vier punten.

 Het is nog niet bekend of er nog wedstrijden om het Gelderse kampioenschap volgen. Na afloop kregen alle kinderen een kaart voor tien gratis damlessen waarmee het Jannes van der Waldiploma kan worden behaald. Meer info bij Gerard Zijlema: gejzijlema@gmail.com of 06–47 91 74 20.

Afbeelding