Afbeelding
Akoesticum

Aanstormend muziektalent op de bühne in het Akoesticum

10 november 2022 om 14:54 Muziek

EDE Een showcase van muziekwerkplaats Windows of Opportunity 2022 strijkt op maandagmiddag 21 november neer in het Akoesticum in Ede. De showcase bestaat uit tien voorstellingen van net afgestudeerde, professionele musici die het afgelopen jaar een intensief residentieprogramma volgden bij Windows of Opportunity. 

De muziekwerkplaats begeleidt sinds 2020 verschillende jonge musici via een coachingtrajecten, om zo het aankomend talent een boost te geven op artistiek en zakelijk vlak. ,,Doordat de musici de artistieke vrijheden krijgen om zich te ontplooien, ontstaan er grensverleggende voorstellingen die genres overschrijdend zijn. De showcase biedt een unieke kans voor het publiek om de musici van dichtbij te beleven”, aldus het Akoesticum in een persbericht.

LINE-UP De volgende musici zullen tijdens de Showcase optreden: sopraan Elisabeth Hetherington en klarinettist Jelmer de Moed; contrabassist Jennifer Blom, pianist Seán Morgan-Rooney, Freek Mulder (contrabas, live elektronica) en Jonathan Szegedi (live video); pianiste Mariavi Molina en zangeres Veronika Akhmetchina; altviolist Bea Alvarez en pianist Mattias Spee; Xico Ribas en Agota Tamelyte (live-electronics); harpiste Liucilé Vilemaité, klassiek pianiste Eline Verkuijl en saxofoniste Raquel Pais da Silva.

De showcase is gratis te bezoeken; reserveren is wel nodig via de website Akoesticum.org. Publiek is welkom op maandag 21 november vanaf 13.15 uur.