Begraafplaatsen

26 juni 2019 om 15:52

p vervolg van voorpagina

Er volgde een levendige, soms verhitte en ook wel verwarrende discussie. Ethische en reken technische argumenten wisselden elkaar in snel tempo af. Maar toen het college aan de beurt kwam voor een advies over alle wensen, leek het snel afgelopen.

Wethouder Jakoline Hartman (LLB) stelde dat de financiële gevolgen van sommige wensen niet duidelijk waren. Het college wilde daarom het hele agendapunt aanhouden tot de volgende raadsvergadering. Daarin worden immers de lijnen uitgezet voor de volgende begroting. Het college zou dan ook de financiële gevolgen van alle moties en amendementen berekend hebben.

Maar dat pikte Petra van Kuilenburg (LLB) niet. Ze vroeg een schorsing aan. Die kreeg ze en het lukte haar een meerderheid van de raadsleden te overtuigen dat er nu moest worden besloten over het beheerplan begraafplaatsen en alle moties en amendementen. Protesten van Hartman mochten niet baten.

Stoïcijns werkte burgemeester Harry Keereweer vervolgens alle amendement en moties af. Op het amendement over kindergraven na werden ze allemaal aangenomen. Volgende week debatteert de raad over de begroting 2020 en verder. Daarin is geld voor nieuw beleid. Een deel daarvan is nu al ingevuld. Het college zal dan moeten aangeven of er nog geld over is voor, aldus Hartman, het minimabeleid. Of dat er politieke en financiële acrobatiek vereist is.

Topmuzikanten naar Rumpts kerkje

RUMPT Op 30 juni komen twee absolute toppers uit de 'lichte' muziek naar het Rumpts Kerkje.

Kika Sprangers, misschien wel het allergrootste saxofoontalent van Nederland komt haar prachtige spel in het Rumpts Kerkje laten horen. Kika krijgt voor haar spel de een na andere lovende recensie. Zij is op de grote nationale en internationale podia inmiddels een fenomeen.

Kika komt samen met pianist Jeroen van Vliet. Wie Jeroen van Vliet is en wat voor een geweldig mooie muziek hij maakt behoeft eigenlijk geen toelichting. Hij is niet voor niets winnaar van de Boy Edgar Price in 2014. Jeroen treedt regelmatig op metandere topmuzikanten zoals trompettist Eric Vloeimans.

Op 30 juni spelen Jeroen en Kika dus samen in het Rumpts Kerkje. Aanvang 15.00 uur. Kerk/tuin open om 14.00 uur. Kaarten 15 euro. Info: rumptskerkje.nl, 06 55544418.

Uitvoeringen muziekleerlingen

GELDERMALSEN Leerlingen van Toos Mugge (piano, orgel) en Lodewike van der Steen (viool en altviool) geven komende week uitvoeringen in de Centrumkerk, Kerkstraat 38, Geldermalsen. De uitvoeringen zijn gratis toegankelijk. Het gaat om de volgende data:

Maandag 1 juli 2019 19.30-20.30 uur, leerlingen, basisschool en middelbare school, viool.

Dinsdag 2 juli 2019 19.30-20.30 uur, leerlingen, basisschool en middelbare school, piano.

Donderdag 4 juli 2019 19.30-20.45 uur, volwassenen, piano, viool, samenspel.