De mensen van de diaconie waren blij verrast over de steunbetuigingen en alle giften.
De mensen van de diaconie waren blij verrast over de steunbetuigingen en alle giften. PKN Heukelum

Vakantietassen bij de voedselbank

26 juni 2019 om 15:46

Vrijkaarten beschikbaar gesteld

HEUKELUM De zomervakantie staat voor de deur: een tijd van rust en plannen maken om leuke dingen te gaan doen voor veel mensen. Kinderen die zich verheugen op een vakantiereis of daagjes uit, onbezorgd vrij zijn en spelen. Dit is niet voor elk kind weggelegd.

De gezinnen die bij de voedselbank komen, hebben niet de middelen om op vakantie te gaan of een leuk uitje naar een pretpark te maken. Deze kinderen staan (ook) op dit gebied nogal eens aan de 'zijlijn'. Vanuit de Protestantse Kerk Nederland (PKN) is de aandacht op deze groep gevestigd bij de lokale kerken. De diaconieën van PKN wijk West Leerdam en PKN Heukelum hebben hun krachten gebundeld en er is actie ondernomen. Er is een leeftijdssplitsing gemaakt en allebei de kerken vullen ieder dertig tassen voor 'de voedselbank'.

Om deze kinderen toch een beetje een vakantie-gevoel te geven, is er een tas gevuld met vrijkaarten voor uitjes en allerlei cadeautjes als tegoedbon voor een ijsje en snack, kleurboek of leesboek, een spel, en dergelijke. Veel musea en ondernemers hebben vrijkaarten beschikbaar gesteld. Het Glasmuseum en het Geofort zijn enkele van de lokale goede gevers van vrijkaarten. Dat er onder mensen een bewustzijn leeft op dit gebied blijkt ook uit het feit dat er spontaan tegoedbonnen worden aangeboden. Zo ontvingen de diaconieën voor in de tas een spontane gift: 30 bonnen van een drogist.

De mensen van de diaconie waren blij verrast over de steunbetuigingen en alle giften. Ze wensen en hopen dat alle kinderen zo toch een geweldige vakantie gaan beleven.