Joost en Henk Schelling van Garden Today in Wadenoijen.
Joost en Henk Schelling van Garden Today in Wadenoijen. Neeltje van Triest

Garden Today gewoon open

26 juni 2019 om 12:57

Actie: alles wat in een fruitkist past, is met 25% korting

WADENOIJEN Tuincentrum Wadenoijen is gewoon open en om dat te benadrukken hebben vader en zoon Henk en Joost Schelling een ludieke actie bedacht. Wie deze tijd een artikel koopt dat in een ouderwetse fruitkist past, ontvangt direct 25% kassakorting. En wie diezelfde fruitkist ook mee wil nemen, ontvangt hierop ook dezelfde korting. De heren hebben er lol in en zien hun klanten massaal tuinplanten, gereedschap, zaden en andere artikelen passen in een fruitkist.

Vader Henk zit achter de stamtafel en zorgt voor de vrolijke noot. Af en toe slaat hij de kassa aan en maakt een praatje met de klant. Zoon Joost is een doener. Hij is regelmatig te vinden in de Riverdale-shop en helemaal fan van het thema 'Elements'. Garden Today is de enige dealer van het merk Riverdale in Tiel, Geldermalsen en omstreken. Elements is ethisch, vintage en rustiek, een stijl waar de elementen aarde en vuur in terugkomen. De warme kleuren, de natuur en het luchtige van de zomer staan centraal.

Henk: ,,De voormalige glazen kas van De Boerderie is gesloopt en daar staan zeven huizen op een riante kavel gepland. De eerste paal is net de grond in, de bouw van Buitenplaats Nijenrode is begonnen. Ze zijn nog niet allemaal verkocht. Kijk maar eens op de site van Van Kessel & Van Gellicum.''

Henk kon het na een korte pauze toch niet laten om te ondernemen en heeft samen met zoon Joost een nieuw kleinschalig tuincentrum opgestart. Hij is weer lekker aan het werk.

Garden Today is zes dagen per week open. Maandag vanaf 13.00 uur, op zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur en de andere dagen van 09.30 tot 17.30 uur. ,,Maar staat er zaterdagmiddag 17.00 uur een klant in de winkel die extra aandacht wil, dan is dat geen probleem. We leveren ook hier weer ouderwetse service.'' Natuurlijk kan de vriendelijke eigenaar het niet laten om de voordelen van Garden Today te benadrukken.

Joost: ,,Wat ik wel merk is dat de klant regelmatig voor ze hier komt een kijkje neemt op de site van GardenToday. Hier kunnen ze dan gericht shoppen. Handig, want alles wat op de site staat is in de winkel. En regelmatig nog meer, want als er nieuwe spullen binnenkomen, moeten we ze daar nog wel op plaatsen. Het loont dus altijd om een kijkje te nemen.''

Hij zet een aantal lampen op zonne-energie keurig in het schap en vertelt dat deze met het erg populair zijn. Een aanvulling op het buitenleven. De lijn met 'slimme' ledlampen op zonne-energie meet zelfs de energievoorraad en past daar acht uur lang de lichtsterkte op aan. Zelfs in de winter blijven deze lampen doorlopend schijnen.

Om het tuincentrum extra op de kaart te zetten, houden Henk en Joost de actie 25% korting voor alles wat in een fruitkist past. Tuinverlichting, gereedschap, zomerbloeiers, tuinplanten en zelfs een enkele boom. Voordeel te over aan de Lingedijk in Wadenoijen.

a[ GardenToday.nl, Lingedijk 9, Wadenoijen.