Het centrum van Vuren
Het centrum van Vuren Google

Feestelijk afronding werk-zaamheden centrum Vuren

26 juni 2019 om 15:14

VUREN De afgelopen maanden werd er hard gewerkt in het centrum van Vuren. Het openbare gebied ging behoorlijk op de schop. Helaas was daarbij enige overlast voor de direct aanwonenden en ondernemers onvermijdelijk. Maar er bestond veel begrip want iedereen kon zien dat het er allemaal wel fraai uit kwam te zien. Het werk is bijna klaar. Op donderdag 11 juli is op het Dorpsplein de feestelijke afronding van dit omvangrijke project.

De gebiedsvisie Hart voor Vuren is in nauwe samenspraak met inwoners, ondernemers en (maatschappelijke) organisaties opgesteld. De gemeenteraad van de voormalige gemeente Lingewaal heeft ze op 31 mei 2018 officieel vastgesteld. Dat besluit werd enkele maanden later gevolgd door de vaststelling van een nieuw bestemmingsplan. Daarmee werd de herontwikkeling van een drietal locaties naar wonen in het centrum mogelijk. Dat gebeurt in fases.
Een belangrijk deel van de gesprekken in de ontwerpgroep gebiedsvisie Hart voor Vuren ging over de herinrichting van het sterk verouderde openbaar gebied. Daarnaast bestond de wens om extra parkeerplaatsen te realiseren voor nieuwe bebouwing aan het Dorpsplein. Later kwamen daar nog eens rioleringswerkzaamheden en het afkoppelen van het hemelwater in het westelijk deel van de Mildijk bij. Al met al een flinke klus die mede kon worden geklaard dankzij financiƫle ondersteuning vanuit de provincie Gelderland.
Omwonenden hebben inmiddels al ontdekt dat het vernieuwde Dorpsplein wordt voorzien van een bijzonder waterspeelelement. Dat visualiseert straks heel mooi wat er met Vuren zou kunnen gebeuren bij een dijkdoorbraak. Puur ter verbeelding natuurlijk, want het lopende dijkversterkingsproject is juist bedoeld om zo'n ramp te voorkomen. Tijdens warme zomermaanden kunnen kinderen hier heerlijk met water spelen.
De aannemer is bijna klaar met zijn werk. Alle reden om daar als gemeente, samen met omwonenden even officieel bij stil te staan. Dat gebeurt op donderdag 11 juli, van 11.00 tot 12.00 uur. Leerlingen van de Christelijke basisschool 'Het Kompas' assisteren projectwethouder Ed Goossens en zijn collega's Rutger van Stappershoef en Govert van Bezooijen bij het in gebruik nemen van het waterspeelelement.