27 juni 2019

26 juni 2019 om 15:16

Geldermalsen

[Klik & Tik
[14:30 Rijksstraatweg 64 003
Wil je vaardiger worden met computeren? Kom oefenen op de pc onder begeleiding.

Beesd

[Beesd ontmoet elkaar
[14:30 Jeugdlaan 2
Het Klokhuis is voor even de gezelligste camping van Nederland. Je waant je voor even op de camping met grappen, grollen en meezingliedjes. Al is het weer nóg zo slecht, je krijgt gegarandeerd de zomer in je bol. Kosten € 5,- p.p. Aanmelden: Joanne Bredero 0345 - 68 12 64

Buurmalsen

[Zomerbridge
[19:15 Groeneweg 23
Bridge Club Geldermalsen organiseert wekelijks een zomerbridge. Ieder paar is welkom. Inschrijven aan de zaal.

28 juni 2019

[Inloop spreekuur woning verduurzamen
[14:00 Rijksstraatweg 19
Vragen over het verduurzamen van je woning? Kom voor gratis en onafhankelijk advies naar het centrum voor duurzaamheid De Knop in Geldermalsen. www.deknop.nl

[Feestavond met livemuziek en bbq
[20:30 Herman Kuijkstraat 36
In Danscentrum Wildschut is een barbecue en/of dansavond met livemuziek van de super-piano-show. Ook niet-leden zijn van harte welkom op de feestavond. Voor alleen de avond zijn de kosten 15,- per persoon. In combinatie met de barbecue zijn de kosten 30,- per persoon. Voor meer info/vragen en opgeven: geldermalsen@lekkerdansen.nl

Geldermalsen

[Elvetteers in Cultureel Café Geldermalsen
[20:30 Schenkerij De Beurs, Marktplein 14

Nieuwe band met oude Rock!

29 juni 2019

[Repair Cafe voor al uw kapotte spullen
[11:00 Rijksstraatweg 64
Kom langs met je kapotte spullen, kleding en textiel in bibliotheek De Pluk. De vrijwilligers van het Repair Café maken het gratis. Samen met jou. Goed voor het milieu, goed voor je portemonnee en nog gezellig ook.

[Kruid-Inn
[13:30 Rijksstraatweg 64 003
Leer alles over geneeskrachtige planten en proef ze ook zelf. Herborist Yolanda de Vlugt neemt je mee in de wereld van planten en kruiden. Per keer wordt er een andere plant/kruid besproken. De kosten zijn €3,50 per keer. Aanmelden via de site van de bieb.

Neerijnen

[Struinen door Rijswaard
[19:00-21.00 Van Pallandtweg 1
Een avondwandeling door de uiterwaard is een bijzondere ervaring. Wie zin heeft kan op zaterdag 29 juni mee met de boswachters van Geldersch Landschap & Kastelen. Stevige wandelschoenen zijn gewenst en ook een verrekijker is fijn. Kosten: 7,50 euro p.p. Kinderen hebben korting.

30 juni 2019

[5 tegen 5 toernooi
[ Randweg 3
Het 5 tegen 5 toernooi bij G.V.V. Geldermalsen vindt plaats op zondag 30 juni. Meld jouw team zo snel mogelijk gratis aan via het inschrijfformulier: tinyurl.com/yx9uf4x7. Er zijn twee grote springkussens, een buitenbar, een terras, een grill, en er is natuurlijk veel voetbal.

[Cultureel Café: Open Podium
[14:00 Marktplein 14
Voor iedereen die altijd al eens zijn of haar kunsten heeft willen laten zien op een podium organiseert het Cultureel Café Geldermalsen een fantastisch evenement: het open podium. Of het nu gaat om muziek, cabaret, poëzie, toneel of illusie; tijdens het open podium krijgt iedereen de kans deze aan een groot publiek te laten zien. De bedoeling is dat iedereen de kans krijgt zijn of haar verborgen talenten te laten zien, ook al is dat voor de eerste keer. De enige voorwaarde is dat de act niet langer dan tien minuten duurt. Voor inschrijvingen kan een e-mail worden gestuurd naar s.de.lyon@xs4all.nl. Toegang is gratis.

Herwijnen

[Tentdienst Herwijnen m.m.v Marcel Zimmer
[14:30 Achterweg 20
Ook dit jaar organiseert de Evangelisatiewerkgroep Herwijnen een tentdienst. Dit jaar zal medewerking worden verleend door spreker en zanger Marcel Zimmer. Met zijn talenten heeft hij al tal van optredens verzorgd. Het is een afwisselend programma van samenzang, interactie, sketch en illustraties. De entree is gratis.

Rumpt

[Muziek in rijksmonument Rumpts Kerkje
[15:00-16.30 Schuttersteeg 2
Op 30 juni komen twee absolute toppers uit de 'lichte' muziek naar Rumpt. Kika Sprangers, misschien wel het allergrootste saxofoontalent van Nederland, komt haar spel laten horen. Zij is op de grote nationale en internationale podia inmiddels een fenomeen. Kika komt samen met pianist Jeroen van Vliet. Hij was de winnaar van de Boy Edgar Price in 2014. Kaarten 15 euro. Kijk voor verdere informatie www.rumptskerkje.nl of bel: 06 55544418

Acquoy

[Cultuurcafé 'PUUR zingt met liefde'
[15:00 Langendijk 60
Op zondag 30 juni brengt het Wijchens trio 'PUUR zingt met liefde' het programma "Met liefde gezongen" in de Taveerne van het Fort bij Asperen. De liederen worden gezongen door Hans Meek en Carine Poels met begeleiding van Leo Driesenaar op piano. Dit Wijchens trio brengt een gevarieerd programma waarbij de liefde wordt gekoesterd, bespot, kritisch onder de loep genomen en met smart bezongen. Entree is gratis.

1 juli 2019

[Trefpunt, voor al je vragen
[19:00 Rijksstraatweg 17
Heb je een vraag over financiën, zorg, belasting, administratie of een andere vraag waarbij je hulp kunt gebruiken? Kom dan naar het Trefpunt. Mensen kunnen zich aanmelden, maar mogen ook gewoon binnenlopen. Bel of mail Alie de Haan op 06 183 432 39 of adehaan@welzijnwestbetuwe.nl. Kijk op www.welzijnwestbetuwe.nl voor de hulppunten in de Pluk, Beesd, Asperen, Haaften en Ophemert.

2 juli 2019

Deil

[DorpsOntmoetingsPunt Deil
[9:30 Duifhuisstraat 2
In het DorpsOntmoetingsPunt Deil vertelt Piet-Hein Kolff over hoe het is om in verschillende landen te werken en te wonen.

3 juli 2019

[Informatie over zonnepanelen
[14:00 Rijksstraatweg 19
Meer weten over zonnepanelen, isoleren of een warmtepomp? Kom naar het centrum voor duurzaamheid De Knop in Geldermalsen. Ervaringsdeskundigen helpen je op weg. www.deknop.nl

[Boer Boris gaat naar zee
[14:30 Rijksstraatweg 64 003
Ga je mee op reis met Boer Boris naar zee? Pak je kleine koffertje vast, wat neem je allemaal mee? Het is een feestelijke afsluiting van het project Boek op Bezoek. Iedereen is welkom. Voor kinderen tussen de 2 en 6 jaar oud.

[Zomerzangavond
[19:00 Kerkstraat 38
Het kinderkoor De Kleine Lofstem o.l.v. Warno Ruting en het meisjeskoor Maria o.l.v. Marien Schouten zullen op 3 juli voor jou zingen. Toegang gratis. Algehele leiding: B. Huigens

4 juli 2019

[Lezing: Liefde en Wetenschap
[19:30 Rijksstraatweg 64 003
In de lezing neemt dr.ir. G.J.J. Remkes het publiek op een wellicht wat ongebruikelijke manier mee om naar de realiteit te kijken. Kan liefde uitgangspunt van wetenschap zijn? Gratis, maar wel graag aanmelden via de site van de bieb.

5 juli 2019

Waardenburg

[Activiteitenmiddag 'Groeten uit Nederland'
[10:00 De Vergt 4
Een gezellige activiteitenmiddag voor senioren uit Waardenburg en omgeving. Deze middag staat in het teken van toerist in eigen land. Natuurlijk is er koffie/thee met wat lekkers. Aanmelden is niet nodig en deze activiteit is gratis. Geen vervoer? Bel dan naar Wittenbergzorg, tel. 0418-594900.

6 juli 2019

Meteren

[Zomerfair Meteren
[10:00-14:00 Dorpshuis Meteren, Achterweg
Zaterdag 6 juli is de Zomerfair in Dorpshuis Meteren. Er is een zeer gevarieerd aanbod van kramen met nieuwe en tweedehands spullen. U kunt er ook terecht voor een hapje en een drankje. Aan de kinderen is ook gedacht, je kan je laten schminken, er kan worden geknutseld en er is een grabbelton aanwezig. Er is een enveloppenkraam met hele mooie prijzen aanwezig en men kan ook raden hoeveel het boodschappenpakket heeft gekost. De winnaar gaat met het pakket naar huis. Entree is
gratis.