Afbeelding
CPOB

Lingua Taalles, studentenstart-up in de Betuwe

26 juni 2019 om 13:18

GELDERMALSEN Een aantal maanden geleden richtte Helga de Gier haar eigen bijlesservice Lingua Taalles op. Haar doel: leerlingen ondersteunen en taal promoten. De service is bedoeld om een betere taalbeheersing en betere cijfers te krijgen, maar ook om het zelfvertrouwen te verbeteren en een positieve houding te ontwikkelen tegenover taal. Met een flexibele lesmethode kan iedere les aangepast worden aan de behoeften en interesses van de leerlingen. Dit geldt ook voor leerlingen die meer problemen hebben met leren, zoals leerlingen met dyslexie of AD(H)D. Info: www.linguataalles.com

Opbrengst rommelmarkt Opijnen

OPIJNEN De rommelmarkt van Opijnen heeft het bedrag opgeleverd van ongeveer 4.700 euro voor de kerk in Opijnen.

Boeken gezocht

GELDERMALSEN Scouting Graaf van Gelre is op zoek naar boeken voor de boekenkraam op de Scouting Doe Dag op 7 september. Zij zijn op zoek naar kinderboeken, reisboeken, studieboeken, kleuterboeken, voorleesboeken, spannende boeken, natuurboeken, oude en nieuwe boeken, avonturenboeken en meer. De boeken kunnen elke week tot zaterdag 13 juli op zaterdagmorgen ingelevend worden op de Gelreburght op de Burg. Roosevelt vd Venlaan 13A in Geldermalsen. Info: secretariaat@scoutingwestbetuwe.nl.

Stichting CPOB viert 15-jarig bestaan

GELDERMALSEN De stichting CPOB, een onderwijsorganisatie bestaande uit 16 basisscholen en één school voor speciaal onderwijs, heeft de gehele maand mei op feestelijke wijze aandacht besteed aan haar 15-jarig jubileum. Iedere locatie kreeg deze maand een feestdag aangeboden op een door de school zelf te kiezen datum. Onder begeleiding van De Klankenkaravaan werd op die feestdag gewerkt aan een prachtige voorstelling genaamd "Wereldsfeest".

Maar niet alleen de locaties werden in het zonnetje gezet, ook voor de medewerkers was er feest. Op 21 juni werd een denderend Midzomernachtfeest gehouden, waarbij alle aanwezigen zich in het zonnetje gezet voelden en er ruimte was voor zang, dans en goede gesprekken.

CPOB heeft aan het jubileum een maatschappelijk thema verbonden: Vluchtelingenwerk Nederland. Op alle locaties werd geld ingezameld voor dit goede doel en ook tijdens de feestavond voor de medewerkers was er gelegenheid een donatie te doen.