Onder Ons laat publiek genieten

20 maart 2019 om 13:44

SLIEDRECHT Het publiek kreeg zaterdag 16 maart in de Lockhorst een echte klucht vol met dwaze situaties voorgeschoteld door toneelgroep Onder Ons. In een gevangenis waar allerlei komische personages op het toneel verschenen was het hek soms volledig van de dam.

Twee bedrijven lang, meer dan anderhalf uur, was de lach bijna niet uit de zaal weg te krijgen. Een deel van de zeer goed gevulde zaal was graag bereid om haar of zijn bijdrage te leveren aan het commentaar op datgene wat zich op het toneel afspeelde. En het gebeurde regelmatig dat de spelers even moesten wachten met hun tekst omdat er zoveel gelachen werd waardoor zij anders onverstaanbaar zouden zijn en het publiek dus iets zou missen.

De zaal kon zich af en toe gewoon niet inhouden als bepaalde spelers weer eens blijk gaven van hun kunnen. De bezoekers van de gevangenen maar ook de gevangenen zelf en de cipier zorgden met hun spel, hun woordgebruik en hun verschijning dat het publiek kon genieten van toneel en humor van hoog niveau. Een absurde dansscene, een zeer bijzondere dubbele cel/kamerdeling, een jaloerse echtgenote die zich het meest gestraft voelt, extravagante bezoekers en vele andere kolderieke toestanden passeerden de revue.

De voorstelling, die de titel had 'laat mij hier maar zitten', hield het meelevende publiek op de volle tribune steeds bezig en ook de lachspieren in beweging. Het langdurige applaus na afloop was dan ook meer dan verdiend. De crew, onder leiding van Laurens Sanders, zette weer een bijzonder stuk neer. Hierover is nog lang nagepraat en -gelachen.

Onder Ons treedt op 5 april in het Arsenaal in Nieuwpoort.

Extra raadsverga- dering voor beëdiging en installatie Piet Vat

SLIEDRECHT De gemeenteraad van Sliedrecht heeft op dinsdag 26 maart een extra vergadering gepland voor de beëdiging en installatie van Piet Vat als wethouder. De SGP/ChristenUnie heeft hem voorgedragen als opvolger van Hans Tanis, die in januari is vertrokken naar de gemeente Altena.

De extra raadsvergadering begint om 19.45 uur en duurt tot 20.25 uur. De vergadering is openbaar.