Dick Vis neemt namens de Manege zonder Drempels een cheque in ontvangst van de Stichting Kwintelooyen Running Events.
Dick Vis neemt namens de Manege zonder Drempels een cheque in ontvangst van de Stichting Kwintelooyen Running Events. Manege zonder Drempels

Steun voor Manege zonder Drempels

16 maart 2022 om 08:20 Overig

Mooi geldbedrag van Stichting Kwintelooyen Running Events

BENNEKOM De Manege zonder Drempels, gevestigd aan de Bennekomse Bovenbuurtweg, is niet zomaar een manege. Natuurlijk zijn er paarden, maar die zijn er speciaal voor mensen met een ernstig meervoudige beperking. Zij kunnen daar ontspannen, op een over de ruggen van twee paarden gespannen doek, genieten van de edele viervoeters en hun bewegingen tijdens het zogenaamde huifbedrijden. Maar de manege is er ook een zonder een financiële drempel, er worden geen subsidies ontvangen, maar door de inzet van vele vrijwilligers en financiële bijdragen is het toch mogelijk om velen te laten genieten.

Dick Martens

In dat kader werd men bij de Manege zonder Drempels onlangs meer dan aangenaam verrast door een geweldige financiële injectie van de initiatiefnemers van de Stichting Kwintelooyen Running Events. Die overhandigden aan penningmeester Dick Vis een cheque ter waarde van maar liefst € 6408,59. ,,In 2022 heeft deze stichting wederom een hardloop event georganiseerd”, legt Vis uit. ,,Zij deden dat, nog vanwege Covid-19 in een aangepaste vorm. De deelnemers konden op een door hen zelfgekozen moment 5, 10 of 15 kilometer hardlopen over de Utrechtse Heuvelrug. Een parcours van een of twee rondes met stevige beklimmingen en heerlijke afdalingen, waarbij ze ook nog konden genieten van prachtige vergezichten. Ze deden dat voor een tweetal goede doelen, waar de Manege zonder Drempels er een van was. Die steun waarderen wij enorm en waren dan ook blij verrast met dit geldbedrag.”

De bevlogen hardlopers, waaronder ook Erik Dekker, Evert Jan Poppe en Richard van Keulen, de drie oprichters van Stichting Kwintelooyen Running Events, waren blij dat zij de Manege zonder Drempels deze financiële steun konden aanbieden. ,,Wij hebben sowieso een hart voor mensen die het minder hebben.” De Kwintelooyen WinterRun is een initiatief van genoemde stichting, die als doel heeft door middel van hardloopevenementen geld in te zamelen voor het goede doel. ,,We doen dit voor mensen die dat nodig hebben, en bij de Manege zonder Drempels staan beweging en bewegen, evenals bij ons bij het hardlopen, ook centraal. Daarom leek dit voor ons een prachtig doel voor onze opbrengst van 2022.” 

,,Mochten er meer lezers enthousiast raken om te bezien hoe initiatieven samen kunnen komen en op die manier ook een bijdrage willen leveren om onze manege te steunen, laten ze dan gerust contact opnemen via: communicatieteam@manege-zonder-drempels.nl”, aldus Marijke te Ronde, bestuurslid Marketing & Communicatie. ,,Wij denken dan graag mee over bijvoorbeeld een inzamelingsactie, een evenement of een schoolproject.” Te Ronde zag afgelopen zaterdag eindelijk al ‘haar’ vrijwilligers weer. ,,We hebben nagedacht over hoe we de manege meer aan de buitenwereld kunnen laten zien. Echt een gezellige en inspirerende dag.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie