Afbeelding
Flink

Rechtelijke uitspraak heeft mogelijk gevolgen voor flitsbezorging in Ede

10 maart 2022 om 17:01 Rechtbank

EDE In het straatbeeld zien we nu flitsbezorgers hun opmars maken, ook in Ede. Raadslid Daan Weststrate (ChristenUnie) stelde er schriftelijke vragen over aan het college. Omdat de belofte dat boodschappen binnen enkele minuten aan huis worden afgeleverd alleen kan worden waargemaakt als er wordt geleverd vanuit een zogeheten darkstore, een magazijn in het stadscentrum. Die darkstores zorgen voor overlast, met protesten van buurtbewoners tot gevolg. In Ede is Flink in meerdere wijken actief.

Verschillende grotere gemeenten hebben er al maatregelen tegen genomen. In Ede is er volgens het college geen direct contact geweest tussen Flink en de gemeente. Wel informeerde een makelaar of de vestiging passend is binnen de bestemming. De vraag is bekeken door de gemeente en er is geoordeeld dat het hier een detailhandelsactiviteit betreft. 

,,Evenwel is recent een uitspraak gedaan door de voorzieningenrechter van de rechtbank Den Haag waarbij is uitgesproken dat een darkstore niet onder de detailhandelsbestemming valt. Momenteel wordt beoordeeld wat de juridische implicaties van deze uitspraak voor de Edese situatie zijn.” Het college voegt hier aan toe dat nog moet worden afgewacht of deze uitspraak in de bodemprocedure en bij mogelijk hoger beroep in stand blijft.

De gemeente heeft geen afspraken met Flink gemaakt over het parkeren van fietsen en de verkeersveiligheid. Omdat het een binnenterrein betreft, niet in eigendom van de gemeente. ,,Het bedrijf zal zich verder net als alle andere bedrijven moeten houden aan de geldende regels in het openbare verkeer en aan de regels van de openbare orde van de APV.” 

Bij het college zijn tot dusver geen klachten bekend over de flitsbezorging. Het is ook niet bekend of er mogelijk nog andere flitsbezorgers dan van Flink zich willen vestigen in de gemeente Ede.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie